El turisme a la Jonquera torna a les xifres dels inicis del 2017

0
898

En sis mesos la facturació a la Jonquera ha crescut gairebé un 10% i se situa en les mateixes xifres de fa dos anys


Els comerciants de la Jonquera estan d’enhorabona, els compradors francesos han tornat. Entre el gener i el juny d’aquest any, les dades de facturació de la Jonquera s’han incrementat gairebé un 10%. Aquest creixement fa que se situïn al voltant de les bones xifres del 2017. Sembla que el sector es recupera i supera els problemes que l’havien colpejat els darrers mesos.

El comerç s’havia vist afectat per les mesures antiterroristes de la zona, que es traduïen en llargues cues de vehicles per travessar la frontera, fet que dissuadia els compradors francesos a fer el trajecte d’anada i tornada. Tampoc hi han ajudat gens les protestes dels Armilles Grogues, que tallaven punts estratègics com les rotondes d’entrada al Voló, o els peatges de Perpinyà. Per si amb això encara no n’hi hagués prou, les obres de millora en l’autopista francesa A-9, que enllaça amb l’AP-7, feien augmentar encara més la congestió. Per aquests motius molts compradors francesos havien decidit no traspassar la frontera.

«A nosaltres ens ha fet molt mal, això, perquè el problema és que no deixaven circular amb normalitat i els compradors es quedaven a casa», ha assegurat el president de l’Associació de Comerciants de la Zona Nord de la Jonquera, Antoni Escudero. El president es mostra content pel retorn de «la potència» que aporta la clientela francesa, però encara manté la prudència: «Tot plegat és molt volàtil i no sabem com pot anar».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li