El TSJC anul·la el canvi urbanístic que legalitzava el Sun Village

0
1748

L’Ajuntament estudia si presenta un recurs contra la nova sentència, que torna a fixar l’enderroc del complex


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el canvi urbanístic que va permetre legalitzar el polèmic complex Sun Village de Palau-saverdera. Després d’anys de litigis, el 2006 l’alt tribunal català ja va sentenciar que la quarantena d’habitatges que configuren els dos blocs eren il·legals, perquè s’aixecaven en una parcel·la destinada a usos hotelers, i en va ordenar l’enderroc. Llavors l’Ajuntament va modificar el Pla General per donar cabuda al complex residencial i, el juliol del 2012 la Comissió d’Urbanisme ho va avalar. Ara, però, el TSJC ha acceptat el recurs que va presentar un grup de veïns i ha tombat aquest canvi urbanístic, tot declarant “nul de ple dret” l’acord de la Comissió.

La nova sentència, especialment crítica amb el consistori, arriba a parlar fins i tot de “desviació de poder”. Diu que, a l’hora de modificar el Pla General, l’Ajuntament només buscava “eludir” l’enderroc del Sun Village, perquè no hi ha cap altre motiu que justifiqui el nou planejament urbanístic. La interlocutòria obliga tant a l’Ajuntament com a la Generalitat a tirar enrere la legalització i torna el cas a la situació que hi havia el 2006; és a dir, que el Sun Village ha d’anar a terra.

L’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, assegura que la situació que ha generat la sentència els preocupa molt. Cortada ja avança que, conjuntament amb els advocats del consistori, estan estudiant quina via emprendre a partir d’ara. “Estem a l’expectativa de veure com evoluciona aquest tema, de si fem recurs o no”, remarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li