El Tribut a Sau, Jorge Drexler, Sidonie i Labuat coronen el dissabte de l’Acústica

0
754

El Tribut a Sau, una producció pròpia de l’Acústica, s’ha convertit en el moment més emotiu i multitudinari de l’Acústica 2009. La plaça de l’Ajuntament, plena a vessar, ha cantat els èxits de Sau com si d’una sola veu es tractés. La Pepita, la mare de Carles Sabater, i el seu germà Josep han seguit un concert coronat pel “Boig per tu” amb tots el participants damunt l’escenari. Figueres s’ha vist ocupada per joves d’arreu de Catalunya que han desbordat escenaris com el de la plaça de l’Església on Sidonie ha estrenat el seu nou disc “El incendio” o el de la plaça Gala-Dalí on Mazoni desgranava el seu “Eufòria 5 – Esperança 0”. Una altra de les grans estrelles del festival ha estat Jorge Drexler. L’uruguaià, amb moltes intervencions en català, ha trencat el seu descans d’escenaris per oferir un concert sensible, sincer, comunicatiu i sorprenent. Com a mostra dos detalls, ha fet una versió de “Billie Jean” a ritme de milonga i s’ha atrevit amb una cançó dels manresans Gossos. A la recta final ha interpretat “Todo se transforma”. Tot un luxe en un escenari acollidor, una nit esplèndida i amb la’companyament d’un vi seleccionat pel sommelier Roger Viusà.

En una hora dominada per les propostes de rock alternatiu, la cantant de Labuat Virgínia Maestro congregava centenars de fans a peu d’escenari per cantar els seus èxits. Després del recital s’ha passat més d’una hora signant autògrafs i fent-se fotos amb els seus seguidors.

Una altra de les actuacions per posar la pell de gallina ha estat la de Lídia Pujol a la plaça Josep Pla, la seva veu ha despertat l’admiració d’un públic que ha seguit el seu recital amb respecte i silenci. Mentrestant Élena desplegava tots els seus recursos escènics per presentar “Un cafè, setanta matins”.

El concert de Cesk Freixas, del que Ciutadans i el PP havíen demanat la prohibició, s’ha celebrat sense problemes. El cantautor podria ha anunciat denunciar aquests partits per injúries. El rebombori d’aquests darrers dies ha portat una gran quantitat de públic a la plaça de l’Ajuntament per donar-li suport.

Encara no hi ha xifres oficials però s’estima que el nombre d’espectadors haurà superat els 30.000 de l’any passat. Ahir va ser el dissabte més concorregut de la història del festival. Entre les 9 i les 3 de la matinada tots els escenaris van tenir una ocupació de gairebé el 100 % i els carrers del centre eren de difícil transitació per les riuades de gent que anaven amunt i avall.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li