“El triatló és un esport molt dur, però al mateix temps divertit”

0
502

Com sorgeix la idea de tornar a portar el triatló a Figueres?
A l’Alt Empordà hi ha molta gent que practica triatló. Alguns formàvem part del Club Triatló Costa Brava, i anàvem a Girona des d’aquí. Vam veure que era molt millor que els de l’Alt Empordà ens ajuntéssim per formar un equip a Figueres que no haver d’anar fins a Girona.

I un cop us heu decidit a fer l’equip a la comarca, com contacteu amb el Club Waterpolo Figueres?
Tinc amistat amb el seu president i l’hi vam comentar. Amb els del Club Triatló Costa Brava hi tenim una bona relació, però se’ns feia una mica pesat anar fins a Girona, així que vam parlar sobre si es podria crear un equip a Figueres i se’ns va oferir l’oportunitat amb el Club Waterpolo Figueres. Hem aprofitat la seva estructura i hi hem afegit la secció de triatló com una part més del club.

La secció ja s’ha creat? Ja és oficial?
Sí, ja està en marxa. Ara mateix estem en procés d’afiliar-nos a la Federació Catalana de Triatló.

Han començat a competir o s’esperen a l’any que ve?
Oficialment començarem a competir el 2011. Aquest dissabte tindrà lloc la presentació de totes les seccions del club, però les competicions no les iniciarem fins al gener o el febrer del 2011.

Quanta gent forma part de la secció? Com s’estructura?
Som quinze triatletes, tots federats. La secció té un delegat, que sóc jo, una secretària i el president del club. Els triatletes amb més experiència són els encarregats de dirigir l’aspecte tècnic de la secció.

Vostè va començar a practicar triatló al Club Natació Figueres. Recuperen esportistes d’aquella etapa a la nova secció del Club Waterpolo Figueres?
Quan vam començar al CN Figueres, el 2006, érem tres. Al 2007 s’hi va afegir més gent, però l’any següent alguns van marxar de Figueres per raons personals o professionals, i a nosaltres ens va sorgir la possibilitat d’incorporar-nos al CT Costa Brava, juntament amb altres triatletes que havíem conegut de Roses. Tot i competir a Girona ens entrenàvem a la comarca, i així hem conegut gent de l’Alt Empordà que també practicava triatló. Aquest va ser l’inici de la nova secció, ja que vèiem molt millor crear l’equip aquí amb gent interessada. Els tres que vam començar al CN Figueres l’any 2006 ara estem al CW Figueres.

Quins són els objectius que tenen per a la propera temporada?
Com a mínim obtenir una bona puntuació al Circuit Català de Triatló. Com que l’any passat no hi érem no tenim cap referència per saber on podem estar, però la intenció és situar-nos a dalt de la Segona Divisió. A Girona voldríem ser a l’alçada dels equips més consolidats, com l’Olot o el Costa Brava.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li