El Tramuntana arriba al cim

0
1417

El primer equip femení del club figuerenc debuta a Superdivisió amb un triomf convincent davant el Priego (4-2)


El passat mes de juny l’equip absolut femení del Tramuntana Figueres va assolir un ascens històric a Superdivisió, la màxima categoria del tennis taula estatal. Un salt, aquest, que es va escenificar dissabte amb un triomf davant del Priego (4-2), un inici prometedor d’una temporada que, segons assenyala el president de l’entitat figuerenca, Jaume Muntada, s’afronta «amb molta il·lusió». «És la primera vegada que estem a la màxima categoria del tennis taula, i això ens fa sentir molt contents per haver-hi arribat», apunta Muntada, que també subratlla que l’objectiu cabdal «no pot ser altre que la permanència». Per assolir aquesta fita, el conjunt femení manté la base de l’any passat, amb la local Jana Riera i Clàudia Caymel, i les incorporacions de dues jugadores estrangeres: la britànica Tin-Tin Ho i la palista russa Maria Malanina.

En tot cas, des del club alt-empordanès són conscients dels seus recursos, la qual cosa obliga a dosificar els esforços: «Som un club humil que, a part de l’equip de Superdivisió, tenim moltes altres coses amb les que pensar, sobretot amb l’escola, i per tant la despesa l’hem de moderar».

DIVERSOS OBJECTIUS. Més enllà del primer equip femení, la resta de conjunts del Tramuntana també afronten temporades amb objectius dispars. Així, l’equip sènior masculí, que juga a Primera Nacional, la tercera màxima categoria, es troba en «una etapa de transició de mantenir la categoria i veure si els nous jugadors que estan pujant, que encara els queda una mica de temps de marge, es poden anar formant i, llavors, aspirar a més». «A la resta de categories, com sempre: volem que a les lligues territorials els nous jugadors vagin aprenent i pujant de nivell, i que per tant puguin tenir a cada moment la categoria adequada per anar-se desenvolupant».

GUARDÓ. Diumenge, el club de tennis taula va rebre una de les distincions de l’acte del Dia de la Ciutat, que es va celebrar al Teatre El Jardí de Figueres. En concret, a les vitrines del Tramuntana lluirà la Medalla al Mèrit Esportiu, un guardó que per a Muntada és motiu de satisfacció: «Estem molt agraïts que hagin pensat en el nostre club i en un esport minoritari com el tennis taula». «És el reconeixement a un treball que ja fa molts anys que portem a terme. De fet, aquest any, el 2021, és el 20è aniversari del club, i nosaltres com a junta només som continuadors d’aquesta feina que es va iniciar ara fa vint anys, que està fonamentada en l’escola de tennis taula: és a dir, ensenyar als nens i nenes de Figueres i comarca aquest esport, i que cada vegada vagin pujant de nivell per arribar a les màximes categories possibles», afegeix.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li