El trail se cita amb l’entorn de Tapis

0
700

Diumenge se celebra la primera edició de l’Olla de Tapis, una prova de 21 quilòmetres i més de 1.000 m de desnivell


El nucli de Tapis, a Maçanet de Cabrenys, esdevindrà aquest cap de setmana l’epicentre de la cursa de muntanya catalana, amb la celebració de l’Olla de Tapis i el Tupí de Tapis, proves organitzades pel Club Tramuntana Xtrem.

La cita tindrà lloc diumenge, a partir de les nou del matí, i s’espera la participació de corredors destacats de la comarca com ara Abril Torrent, Aina Cusí, Samuel Dávila i Miquel Cruz. D’altra banda, també s’han inscrit corredors de la Catalunya del Nord, com ara Frederic Vicens o Benjamin Desmet.

LES PROVES. L’Olla de Tapis consta d’un recorregut de 21,4 quilòmetres i més de 1.000 metres de desnivell positiu. La prova, que exigeix als participants una bona forma física, s’enlaira fins a oferir una panoràmica total de la comarca, així com de part del Vallespir, amb el Canigó presidint al fons, a la part nord. A més, els participants també gaudiran de la fauna i la flora característiques d’aquesta zona.

Pel que fa al Tupí de Tapis, de 8 quilòmetres i més de 260 metres de desnivell, el seu recorregut es va marcar el 2017 amb motiu d’una competició virtual del Doctor Soler. Per tal d’aconseguir la totalitat de la distància de la millor manera, s’han incorporat 2 quilòmetres de la ruta La Ronda. Es tracta d’un itinerari que es pot fer corrent o passejant, amb contínues pujades i baixades i una gran varietat de boscos mediterranis.

La previsió d’aquesta primera edició, segons l’organització, és que s’arribi als 200 inscrits. El Club Tramuntana Xtrem compta amb el suport de la Colla de Caça de Tapis, i també intervenen institucions com l’Ajuntament de Maçanet de Cabrenys i el Consorci Salines Bassegoda.

EVOLUCIÓ. La cursa neix arran de l’acceptació que té la pràctica del trail en aquesta contrada, a la vall de l’Alt Empordà i el Vallespir. En aquest sentit, s’ha passat de les rutes que es van marcar fa uns anys amb diferents distàncies —1,5, 5 o 6 quilòmetres, entre altres— a les proves d’aquest pròxim diumenge. A partir d’aquí, des de l’organització es mostren optimistes, i assenyalen que si els resultats són positius la cursa serà puntuable pel Campionat del Vallespir de l’any vinent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li