El totxo es refà i camina cap a la “normalització”

0
1308

L’Alt Empordà és la segona comarca gironina amb més habitatges nous acabats durant el 2016, amb 219


 

Els estralls de l’esclat de la bombolla immobiliària comencen a quedar tímidament enrere. Així ho ressalta el darrer informe publicat pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, que apunta que durant l’any passat la xifra d’habitatges nous acabats a la demarcació era de 941, un 29,2% superior al 2015 (666).

En aquest sentit, l’estadística que elabora cada any el col·legi especifica que un bon nombre d’aquests habitatges es troben a la zona de l’Alt Empordà (23%), la segona comarca amb més volum d’immobles de la província només per darrere del Gironès (24%). Calculadora en mà, doncs, es conclou que d’aquests 941 pisos i cases escampats per les comarques gironines, a l’Alt Empordà se n’hi troben 219. “Aquestes dades són una primera passa cap a una tendència normalitzadora en la qual segurament no arribarem a les fites dels 2006, però sí a l’estabilitat mitjana que seria la desitjable”, explica Miquel Vendrell, president del Col·legi d’Aparelladors de Girona.

A nivell de província, l’augment no només és palpable en l’obra nova, sinó també en el que fa referència als habitatges contractats, és a dir, els projectes que aviat es començaran a edificar: a les comarques gironines, després de tocar fons amb els 460 habitatges contractats de 2014, l’any passat se’n van registrar un total de 940. En aquest cas, però, els resultats a l’Alt Empordà disminueixen, ja que s’han passat dels 182 del 2015 als 143 de l’any passat.

EL “PLUS” DE LA COSTA BRAVA. Si hi ha alguna característica que defineix els habitatges de la comarca, aquesta és la seva proximitat a la Costa Brava. “A l’Alt Empordà, i sobretot a la zona més arran de mar, és on es produeix la variació més important respecte a les altres zones. No hem d’oblidar que tenim molts clients estrangers que busquen una segona residència prop de la platja i això marca una diferència en comparació a altres comarques interiors que no tenen aquest ‘plus’ que hi ha a la zona altempordanesa”, diu Vendrell, que també assenyala que més de la meitat dels visats fets al desembre a tota la província eren de clients forans.

Pel que fa a la tendència d’enguany, el Col·legi augura uns resultats percentuals similars a la comarca, seguint així una recuperació cap a la “normalització”.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li