El Terra de Trobadors creix en actuacions de petit format

0
1587

Enguany, la vint-i-novena edició se celebrarà a Castelló del 6 al 8 de setembre i oferirà unes 200 activitats centrades en el comerç i els mercats medievals


 

El municipi alt-empordanès es convertirà, un any més, en una vila medieval. Durant els tres dies (6,7 i 8 de setembre) s’hi celebrarà la 29a edició del Festival Terra de Trobadors, la festa medieval de referència a Catalunya, que aplega més de 40.000 espectadors, tal com detalla l’organització.

TEMÀTICA I ACTIVITATS. Enguany el certamen històric recordarà la figura del comte Hug V i el comerç i els mercats medievals. Amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats del municipi, l’esdeveniment programa per aquesta edició més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques, de teatre, música, circ o dansa, entre altres, així com recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una gran oferta gastronòmica i conferències, entre altres propostes.

EL PETIT FORMAT. Una de les apostes i novetats d’enguany és l’augment, d’un 20%, de les representacions de petit format i de carrer. Els espectacles tindran lloc simultàniament a diversos espais de Terra de Trobadors amb la voluntat d’oferir una millor distribució dels espectadors, evitar al màxim possible les aglomeracions i millorar, així, la confortabilitat del públic. Hi haurà companyies com ara Carro de Somnis, Le Théâtre des 33, Fèlix Brunet o Traüt Espectacles; de dansa, amb Cia. Un Sol Traç, la Cremallera o l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries, o de música, amb Les Monts Rieurs, Sübitus, L’Os Pedrer, Els Berros de la Cort o Acibreira, per citar-ne només alguns.

Pel que fa als espais, La llotja, la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, la de Jaume I i altres punts del centre històric tornaran a ser els escenaris del Mercat Medieval. Destaquen que la programació inclou les recreacions històriques de l’esdeveniment com ara la inauguració, el Gran Sopar Medieval, la Batalla Campal al pont vell o la clausura.

MÉS PARTICIPACIÓ. El festival obrirà per primera vegada una Escola de combat on s’impartiran tallers gratuïts per a petits i grans, que podran aprendre tècniques de lluita medieval i posar-les en pràctica en petits enfrontaments entre els participants. La proposta s’afegeix a altres activitats participatives com la Zona Petits Guerrers o la Zona Joves Herois, que són espais temàtics amb propostes d’entreteniments i jocs per a la mainada. El director artístic del certamen, Guillem Fernández-Valls, detallava que les famílies «fins i tot s’hauran d’organitzar si volen participar en totes», en declaracions a ACN.

A banda, el Centre d’Estudis Trobadorescos de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (ILCC), i la Secció Francesc Eiximenis, de la Universitat de Girona, organitzen de manera conjunta, un any més i des de l’any 2000, el cicle de conferències «Miquel Pujol Canelles». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li