El tancament dels clubs fa augmentar el nombre de pisos on s’exerceix la prostitució

0
797

Apip-Acam n’ha comptat una trentena només a Figueres, i lamenta que la rotació els impedeix fer un seguiment exhaustiu


El tancament de prostíbuls derivat de la pandèmia ha fet augmentar el nombre de pisos on s’exerceix la prostitució a l’Alt Empordà. A Figueres, per exemple, hi ha una trentena d’immobles on treballen noies que, en altres circumstàncies, estarien en un club. I la responsable del Programa Dona de la Fundació Apip-Acam, Natàlia Massé, recorda que si això passa és perquè «continua havent una demanda».

Des de l’entitat que donen suport a les noies, però, lamenten que el problema és que en aquests habitatges (on les joves es veuen coaccionades o obligades a exercir) hi ha «molta rotació». Això provoca que moltes vegades no es trobin amb les mateixes quan hi van a oferir-lis assistència o a assessorar-les per accedir als Serveis Socials.

Precisament, l’accés a aquests serveis és una de les qüestions que més preocupen i en les que treballen tant Apip-Acam com l’Administració. Massé reconeix que la pandèmia també ha servit perquè moltes dones tinguin la informació necessària per poder-se’n beneficiar. I un dels efectes d’aquesta gestió s’ha vist reflectit en la vacunació d’aquestes dones. De fet, la responsable d’Apip-Acam assenyala que moltes d’elles s’han pogut vacunar gràcies a aquesta mediació.

Aquest era un dels fets que més preocupaven, ja que durant la pandèmia moltes d’aquestes dones es veien forçades a treballar, a risc de poder-se contagiar, ja que exercien sense mesures de seguretat. «S’ha pogut vacunar moltes dones i això ha estat molt important», ressalta Massé.

Massé també explica que actualment hi ha menys dones que abans de la pandèmia a la zona transfronterera. La responsable de la Fundació Apip-Acam comenta que moltes d’elles estan a països com França o Alemanya, i diu que un cop obrin de nou els prostíbuls «segurament» tornaran.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li