El surrealisme a taula

0
688

Figueres celebra fins al 12 de juliol la segona edició del Tastets Surrealistes, una activitat organitzada des de l’Ajuntament, amb Comerç Figueres Associació i Estrella Damm, i amb el suport de la Fundació Gala-Salvador Dalí.
Hi participen 22 establiments i restaurants de la ciutat, els quals, durant un mes ofereriran sis tapes d’inspiració daliniana i maridada amb la cervesa Inèdit de Dam, un cupatge únic de malt d’ordi i blat aromatitzat amb coriandre, pell de taronja i regalèssia, creada pels mestres cervesers de Damm i i també per Ferran Adrià i l’equip de sommeliers d’ElBulli. Segons els experts, es tracta d’una cervesa d’alta intensitat i complexitat aromàtica, amb un aspecte lleugerament tèrbol. Molt afruitada i floral al nas, amb sensació de llevat fresc i reminiscències d’espècies dolces. De textura cremosa i fresca, volum suau i carbònic delicat.
Els preus dels tastets oscil·len entre els 12 i els 18 euros. Segons l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el ‘Tastets Surrealistes’ “s’ha convertit en una ruta surrealista i daliniana, amb càracte propi, surrealista i amb el senyal d’identitat figuerenc”, tot afegint: “Això és gràcies al talent, inquietud i energia i positivisme que en els últims anys impera en el sector de la restauració a Figueres. No només els de Figueres es queden a Figueres, sinó que la gent de la comarca ve a Figueres per dinar i sopar entre setmana i caps de setmana i això es deu al talent dels restauradors”. Segons Felip, “l’èxit” d’aquesta iniciativa rau en el fet que s’ha sabut diferenciar d’altres rutes gastronòmiques. Per la seva part, el regidor de Participació Ciutadana, Fires i Mercats i Relacions Transfrontereres de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, va voler destacar el treball conjunt entre la iniciativa privada i la pública per tirar endavant projectes com el ‘Tastets’. “Aquesta activitat és un reflex de la col·laboració pública i privada”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li