El solar del carrer Sant Pau ja és apte per a la construcció de l’escola Carme Guasch

0
1198

Patrimoni  ha passat els terrenys a Ensenyament i Figueres accepta fer-se càrrec de la restauració de l’edifici central


S’ha superat un dels esculls per a la construcció de la nova escola Carme Guasch de Figueres que  fa 11 cursos que funciona en barracons. Es tracta del  tema patrimonial. Allò que era propietat del Departament de Justícia i després va quedar a Patrimoni de la Generalitat, s’ha recepcionat a Ensenyament. Això vol dir que els terrenys i l’edifici de l’antiga presó del carrer Sant Pau 158 ja són aptes per construir-hi una escola. Ara s’han de superar, però, els obstacles pressupostaris.

La regidora d’Educació Infància i Joventut de Figueres , Núria Galimany, explica que el 25 d’octubre passat l’alcadessa, Marta Felip, i ella mateixa es van reunir a Barcelona amb Lluís Baulenas, director general de Centres Públics del Departament de l’Ensenyament. A la trobada també hi va participar el director dels SSTT d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco. Segons Galimany “es va parlar de diversos temes entre els quals, el del Carme Guasch”. L’endemà, l’alcadessa Marta Felip va rebre un ofici de Polanco amb una proposta de conveni de col·laboració per a la construcció de l’escola. En el document annexat pels Serveis Territorials es diu que “per tal de compensar el fet que el solar on es construirà el centre educatiu ja és propietat de la Generalitat (…) una forma de fer efectiva aquesta compensació seria que l’Ajuntament de Figueres es fes càrrec de la restauració i del condicionament dels espais centrals de l’edifici per tal de convertir-los en menjadors, gimnassos, sales polivalents, biblioteca i despatxos de l’escola”. El conveni també diu que l’ús preferent d’aquests espais seria per al centre educatiu però que “l’Ajuntament els podria utilitzar per altres usos fora de l’horari escolar”. La regidora Núria Galimany ha assegurat que aquest conveni ja s’ha signat i ara s’espera el retorn del document per part de la Generalitat. La regidora desitja la inclusió del projecte en els pressupostos tot destacant “la bona predisposició que hi ha amb el tema Carme Guasch des del Departament d’Ensenyament”. Galimany també parla “d’una molt bona comunicació entre l’Ajuntament i la direcció de l’escola”.

El projecte del nou Carme Guasch preveu aprofitar l’edifici catalogat de la presó vella. Als extrems es farien les construccions noves que farien les funcions d’aulari. Pel que fa a l’edifici existent, els diferents espais es podrien compartir amb la ciutat en hores no lectives. D’altra banda, Figueres aposta perquè els espais esportius del nou Carme Guasch serveixin també per cobrir les necessitats esportives de l’institut Ramon Muntaner.

Moció. ERC presentarà en el ple d’aquest dijous una moció per aconseguir el compromís de tots els grups per a la construcció de l’escola Carme Guasch considerant-la “prioritària i urgent”. La proposta recull “exigir al Govern de la Generalitat que emprengui totes les gestions necessàries per fer real la construcció del centre”. Com a reacció, el PDeCat demana a ERC que intercedeixi davant la conselleria d’Economia de la Generalitat per desencallar l’escola Carme Guasch.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li