El Síndic de Greuges recull 222 queixes i consultes a la comarca

0
816

Figueres, l’Escala, Roses, Llançà, i Vilafant concentren moltes actuacions, però destaca Boadella amb 10 queixes


El Síndic de Greuges ha donat a conèixer les dades de les seves actuacions més destacades del 2019 a Catalunya amb les xifres detallades per comarca. A l’Alt Empordà, el defensor de les persones va recollir 118 queixes i 104 consultes, per tant, un total de 222 actuacions però cap d’ofici.

En els àmbits d’actuació es detallen el tipus de queixes i consultes rebudes [veure la taula] i d’aquestes, les més nombroses van estar relacionades amb temes de medi ambient (35). En segon lloc, hi ha les accions vinculades a l’Administració pública (34) i les segueixen les queixes i consultes sobre seguretat ciutadana (27).

Per municipis, hi ha més moviment de ciutadans que s’adrecen al Síndic en els casos amb més densitat de població. Tot i això, sorprèn les 10 queixes fetes al Síndic de Greuges a la petita població de Boadella i les Escaules. Pel que fa a la resta d’actuacions a la comarca, la majoria s’agrupen a municipis grans. A Figueres es van registrar un total de 69 queixes i consultes; a l’Escala, 31; a Roses, 22; a Vilafant, 21; a Llançà, 11 i a Castelló d’Empúries, 8.

El Síndic de Greuges lliura el seu informe anual al Parlament de Catalunya. Al document queda inclosa l’acció d’aquesta institució que té encomanada la tasca de la defensa dels drets de la ciutadania. A escala de país, el Síndic va recollir 10.543 queixes i va rebre 8.843 consultes. També va actuar d’ofici en 222 ocasions. Es tracta de les intervencions directes de la institució amb les parts en conflicte, tot i que la resolució del Síndic no és de caràcter vinculant. En total, a Catalunya la suma d’actuacions va ser de 19.608.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li