El Servei Meteorològic activa els avisos màxims de nivell 2 per neu i onatge

0
467

El Servei Meteorològic confirma l’arribada d’una massa d’aire fred, així com la formació d’una depressió que s’aprofundirà entre Catalunya i les Illes Balears aquest dilluns. Aquesta situació meteorològica, a part d’una notable baixada de la temperatura arreu, donarà lloc a una nevada a cotes baixes que afectarà bona part del territori i a un fort temporal marítim a la costa. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos de nivell 2 per neu i onatge a la comarca de l’Alt Empordà. Les precipitacions s’iniciaran aquesta tarda pels dos extrems del país, amb una cota de neu que baixarà ràpidament fins als 200 metres al final del dia. Dilluns la nevada s’estendrà i podrà afectar qualsevol punt del país. La cota de neu arribarà a baixar fins a nivell del mar, sobretot a la meitat sud de Catalunya i a l’extrem nord-est. Es podran acumular gruixos de neu de més de 15 centímetres per sobre dels 400 metres a punts del quadrant nord-est, de la Catalunya Central i del Prelitoral, i de més de 50 cm per sobre de 1.000 metres, sobretot al Pirineu i Prepirineu Oriental. A les cotes més baixes es podran arribar a acumular localment fins a 5 centímetres de neu per sobre dels 200 metres. La nevada s’anirà restringint a la meitat est de Catalunya al final de la jornada.

A banda, es preveu un temporal marítim que s’enfortirà especialment a partir de dilluns al migdia. L’onatge superarà els 2,5 metres d’alçada a tota la costa, i és probable que les onades màximes puguin ser d’entre 4 i 7 metres a qualsevol punt, però especialment a la meitat nord. Coincidint amb el temporal marítim, el vent de component est bufarà fort a la meitat est de Catalunya, amb ratxes que podran arribar a superar els 90 quilòmetres per hora.

La situació meteorològica millorarà progressivament dimarts, tot i que es mantindran les baixes temperatures.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de situació meteorològica de risc de nivell 1 per neu, onatge i vent, i de nivell 2 per neu i onatge.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li