El senderisme es fa un lloc a la comarca

0
1271

El territori alt-empordanès acollirĂ  entre el 27 i el 29 de setembre el festival Alt EmpordĂ  Sea Walking, organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt EmpordĂ  i EmpordĂ  Turisme


 

La comarca de l’Alt Empordà es convertirà a finals de setembre en el centre neuràlgic del senderisme. Aquest és l’objectiu del festival Alt Empordà Sea Walking, una iniciativa que se celebrarà entre els dies 27 i 29 del mes vinent i que està emmarcada dins la iniciativa Festivals de Senderisme dels Pirineus.

I és que el projecte també neix per reivindicar una zona segurament menys coneguda que el litoral. «L’Empordà també som Pirineus», manifesta l’eslògan del festival, que proposa un cap de setmana farcit de propostes esportives diferents: des de paisatges com el cap Norfeu fins a la ruta pels dòlmens dels Estanys, les escalades pel puig Neulós o els camins de ronda que uneixen les localitats de Llançà i el Port de la Selva, amb els peus a l’aigua.

PROPOSTA DE RUTES. El ventall de rutes s’iniciarà el divendres 27 de setembre amb una caminada per l’itinerari dels dòlmens i de la Reserva Natural de Fauna Salvatge dels Estanys de la Jonquera, una caminada tranquil·la de 6 quilòmetres i d’una durada d’unes 3 hores, aproximadament. El dissabte, per la seva banda, hi haurà tres propostes: la primera és una ruta des del Port de la Selva –una distància de 8 quilòmetres i una durada d’unes 3 hores– fins al far de s’Aranella, un itinerari que tornarà resseguint un camí de ronda que farà diverses parades, entre altres a Roques Planes. La segona és una ruta pel cap de Creus i el paratge de Tudela, un recorregut que s’iniciarà al far del cap de Creus i que estarà compost de 8 quilòmetres, d’una durada d’unes 5 hores. Finalment, la tercera opció és una passejada al capvespre (inici a les 20 h) per la riba del pantà de Darnius, un itinerari de 4 quilòmetres i 2 hores de durada.

El diumenge, d’altra banda, els caminants podran escollir entre un recorregut per la Reserva Integral del Cap Norfeu –8 quilòmetres i 3 hores de durada–, una de les joies més preservades del Parc Natural del Cap de Creus, o una ascensió al puig Neulós, amb escalada al roc Furiós inclosa –8 quilòmetres d’itinerari i 4 hores de caminada i 3 d’escalada.

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus són un projecte de cooperació territorial nascut en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran amb la finalitat de promoure el senderisme com una activitat d’oci saludable i sostenible. Enguany, les comarques que formen part de la xarxa de senders Itinerànnia –Alt Empordà, Ripollès i Garrotxa– s’han volgut sumar a aquesta iniciativa de promoció del senderisme, que aquest 2019 arriba a la quarta edició. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li