El sector turístic de la Costa Brava, impulsat pel visitant local

0
918

En percentatges, d’entre els visitants que aquest estiu han decidit visitar els entorns de les comarques gironines, la gran majoria, un 80%, és de Catalunya; entre un 10% i un 15%, d’altres indrets d’Espanya i la resta són turistes internacionals, la majoria francesos, belgues, holandesos i italians


El turisme local és el gran motor del sector a la Costa Brava durant aquest mes d’agost. De fet, en algunes zones està fent que les ocupacions siguin de més del 95% durant els caps de setmana, especialment a la Costa Brava centre, que se situa com l’àrea amb més reserva en aquest estiu marcat, com l’anterior, per la pandèmia de la covid-19.

Pel que fa al turisme estranger, si bé el flux de visitants que ha vingut a passar les vacances al litoral gironí ha estat menor que el que solia ser habitual —cada any representava gairebé la meitat del total—, tal davallada s’ha pogut alleugerir, precisament, mitjançant l’afluència de turistes nacionals. En aquest sentit, l’augment de visitants del país s’ha registrat arreu de la demarcació gironina, més enllà de la costa. En percentatges, d’entre els visitants que aquest estiu han decidit visitar els entorns de les comarques gironines, la gran majoria, un 80% , és de Catalunya; entre un 10% i un 15%, d’altres indrets d’Espanya i la resta són turistes internacionals, la majoria francesos, belgues, holandesos i italians.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li