El sector social dóna el tret de sortida a un festival que ja ha venut 26.000 entrades

0
2173

La sisena edició del Festival Internacional del Circ de Figueres obrirà funció dijous 


Comença una setmana de somriures, cara de sorpresa i forts aplaudiments a Figueres, concretament a la carpa de 360º, única a europa i amb visió total per a tots els espectadors, instal·lada al recinte firal de la ciutat. Tal com va dir, una de les figures més emblemàtiques del món del circ, Charlie Rivel, “el riure és un llenguatge universal” i sembla que la frase sigui feta per a la 6a edició del Festival Internacional del Circ de Figueres, ja que enguany el certamen inclou un total de 24 atraccions i de 82 artistes de 12 països diferents com ara Rússia, Xile, Xina o Ucreaïna, entre d’altres. Del 16 al 20 de febrer hi haurà 14 funcions comptant amb les representacions per a escolars i l’espectacle d’Or de dilluns, 20 de febrer.

INAUGURACIÓ. Tal com marca la tradició del Festival Internacional del Circ de Figueres, la inauguració sempre es fa al pati d’armes del castell de Quermançó, però diumenge passat la pluja va fer suspendre l’espectacle, com ja fa dos anys ho va fer la forta tramuntanada.
Enguany les especialistes en contorsió extrema Trio Trilogy d’Etiòpia havien de mostrawr les seves habilitats.

ELS PRIMERS D’ARRIBAR. Aquest trio etiop van ser els primers artistes en arribar a Figueres, ja que havien de donar el tret de sortida al 6è Festival del Circ, a Quermançó, però les ganes d’actuar no les van perdre i l’acte inaugural el van fer dilluns en el marc de les activitats paral·leles, 13 de febrer, al centre de l’Associació Malalts d’Alzheimer i Família de Figueres. Aquest cap de setmana també es va inaugurar l’exposició de quadres de la pintora Manon Robbers a la galeria Lola Ventós.

26.000 ENTRADES. En aquesta edició, la prevenda d’entradesa a antics espectadors va arrencar al maig i a l’agost es van posar a la venda les entrades per a 4 funcions de públic escolar. Pel que fa a la venda total, segons dades de l’organització, el dimarts 14 de febrer, ja s’havien venut 26.000 entrades.

NOVA IMATGE. El cartell d’enguany ha estat dissenyat per l’equip de creatius de l’estudi de disseny figuerenc Matrioska que lidera Jesús Porra. Al cartell hi apareix una lona ratllada típica de les carpes de circ amb el logotip del Festival. No hi falta la màxima recompensa de l’esdeveniment, l’elefant dalinià d’or.

Activitats paral·leles i de caire social

Per tal d’arribar al major nombre de públic possible, el director de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, enguany també ha volgut impulsar les activitats paral·leles amb la col·laboració de fins a 12 entitats culturals empordaneses. Dilluns l’Associació Malalts d’Alzheimer i Família va  gaudir de la primera actuació. Dimarts es faran actuacions al  centre penitenciari Puig de les Basses, la residència assistida per a la gent gran Els Arcs, la residència geriàtrica Les Forques, Centre Sociosanitari Bernat Jaume i l’Asil Vilallonga.

Àngel Reynal

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li