El sector demana menys «dificultats» després de la tragèdia al pesquer Barranco

0
1112

Rescaten el cos sense vida d’un dels pescadors i se salven quatre tripulants més de l’embarcació


 

El tripulant d’un pesquer va morir divendres passat després d’incendiar-se el vaixell a 11 milles de la costa del Port de la Selva. La víctima tenia 50 anys, era d’origen marroquí, i feia anys que treballava a la zona, on era molt apreciat. La resta de tripulants de l’embarcació van poder salvar la vida, tot i que els van traslladar en helicòpter a l’hospital de Figueres amb signes d’hipotèrmia.

Un altre pesquer, amb el nom de Berto, va rescatar el cos i els altres quatre tripulants de l’embarcació sinistrada, que duia el nom de Barranco. El centre de comandament marítim de Barcelona va rebre l’avís del foc a dos quarts de vuit del matí i aleshores va mobilitzar els vaixells de la zona, dues embarcacions pròpies (Alnilam i Sirius) i un helicòpter. El pesquer seguia cremant-se fins que es va acabar enfonsant al mar. Durant unes hores es va estar veient la columna de fum de l’incendi des de la zona del Port de la Selva i a poblacions com Llançà.

CONFRARIA. La policia judicial de la Guàrdia Civil es fa càrrec de la investigació i en els pròxims dies prendrà declaració als mariners. Tot i això, el patró major de la confraria del Port de la Selva, Josep M. Perelló, va explicar que l’embarcació era de les «modernes», tenia uns 12 anys i era d’última generació. Perelló va apuntar a una fuita d’oli o petroli al motor que hauria fet flama com a possible causa de l’incendi. Segons ell, «aquestes embarcacions de fibra de vidre són com la gasolina, un cop s’encenen ja no hi ha qui les apagui». El patró major també es va referir a les dificultats que tenen a l’hora de treballar amb «plantilles molt justes», d’uns 5 tripulants de mitjana, sumat a les «exigències» de l’Administració amb tramitacions telemàtiques.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li