El Sant Pere clou un curs de transició

0
1578

L’equip femení groc-i-negre ja ha començat a treballar de cara a la propera temporada a Segona Nacional


 

El Sant Pere Pescador ja ha abaixat la persiana d’un curs històric, el de la seva primera participació en la Segona Divisió Nacional, és a dir, la categoria de plata del futbol femení estatal. Amb les dades a la mà, les groc-i-negres han tancat el curs amb un balanç de 7 triomfs, 1 empat i 18 derrotes, un bagatge que les ha deixat antepenúltimes amb 22 punts.

No es tracta d’un mal major. De fet, enguany la categoria no ha hagut de sofrir per descensos, un fet que segons el tècnic santperenc, Joan Pont, també pot haver provocat una certa relaxació: «Ens pot haver perjudicat en certa manera. Crec que l’any vinent serà diferent, ja hi haurà descensos i això generarà un punt de motivació afegit».

Per Pont, el curs que acaba de finalitzar ha estat una temporada de transició. «Hem de tenir en compte que més de la meitat de les jugadores de la nostra plantilla no havien jugat mai a la categoria, i aquest fet s’ha notat, és lògic. Aquesta temporada ha estat útil per agafar experiència, ha servit perquè hagin vist el nivell que hi ha i la implicació que necessitem tots plegats per tirar endavant, perquè s’adonin que cal pujar un esgraó més. Ho hem estat treballant i ho continuarem fent amb l’objectiu que les jugadores s’acostin al màxim al nivell d’aquesta categoria», explica el tècnic.

No obstant això, el tècnic de Biert, però resident a Sant Pere, també subratlla que els resultats no han acabat d’acompanyar al joc de les seves futbolistes. «Ha faltat un punt de sort, molts equips ens han acabat guanyant pels petits detalls. El campió mateix, el Saragossa, perdia 1 a 0 al nostre camp al 92’ i ens va acabar derrotant. Havíem d’haver quedat més amunt a la taula perquè hem demostrat un bon joc, però el futbol a vegades és així».

EL CURS VINENT, EN MARXA. El club ja prepara la temporada vinent. De fet, divendres passat es va celebrar una reunió que va servir per començar a dibuixar els pals de paller del nou curs que s’intueix a l’horitzó. Un dels temes que es va tractar va ser la continuïtat de Pont, una decisió que, sense sorpreses ara per ara imprevistes, mantindrà el tècnic a la banqueta almenys una temporada més. Aquest context, però, i tal com assenyala el mateix Pont, ha d’anar acompanyat d’una «Junta competitiva, forta i reforçada».

En relació amb la plantilla, s’esperen pocs canvis. «Volem fer alguns retocs, 6 o 7 fitxatges de jugadores de la província, perquè creiem que a la demarcació hi ha suficients futbolistes per fer un equip competitiu en aquesta categoria», detalla Pont, qui la temporada vinent potser no podrà comptar amb Sílvia Masferrer, qui ha de fer unes proves amb l’Espanyol. «Intentarem no equivocar-nos amb els fitxatges. Busquem gent a totes les línies, però sobretot volem jugadores polivalents que es puguin adaptar a diverses posicions. El més important és que hi hagi competència; si n’hi ha, la motivació creix i les coses rutllen. Hem de ser ambiciosos», conclou el tècnic.

L’AUGE DEL FUTBOL FEMENÍ. Pont també valora amb bons ulls el creixement que està evidenciant el futbol femení els darrers temps. «Ja era hora. Quan t’acostumes a veure el futbol femení t’agrada, no és tan físic, sinó que es prioritza el toc i el control», comenta abans de llançar un darrer missatge: «Que els clubs creïn equips de futbol femení és bo sempre que ho facin amb bones intencions, és a dir, amb la voluntat de crear un projecte ferm».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li