El salt de gegant del CN Figueres

0
2055

La direcció tècnica del vilamallenc Héctor Ruiz ja comença a obtenir els seus fruits amb destacats resultats


 

El Club Natació Figueres va tancar fa unes setmanes una temporada majúscula. I no només pels resultats obtinguts, sinó també per la consagració d’un projecte esportiu que, liderat pel vilamallenc Héctor Ruiz, ja comença a recollir uns fruits molt llaminers.

Si observem els èxits assolits aquest curs, falten mans per comptar-los: 5 medalles i 18 diplomes de finalistes en els campionats de Catalunya; un sotscampionat aleví de Catalunya en el grup C; els nedadors del 2004 han aconseguit enfilar el club fins a la 7a posició d’entre totes les entitats catalanes, i 6 mínimes registrades pels joves Sergi Lleó, Pere Ansón i Biel Canaleta que serviran per dur el nom del CN Figueres, i per tant el nom de la capital alt-empordanesa, arreu d’Espanya. «L’evolució ha estat progressiva i molt bona en comparació amb l’any passat, hem aconseguit uns resultats molt destacables», explica Rafael Almenara, membre de la nova Junta del club figuerenc, qui no dubta a lloar la tasca de Ruiz, així com dels també tècnics Isaac Tudela i Sònia Pous, a l’hora d’obtenir aquests resultats: «L’Héctor és un treballador nat, els fa treballar molt la tècnica, però també els valors, la constància o l’esforç. Hi ha hagut un canvi de mentalitat i això s’ha vist palès en molts nens, i no només en els bons resultats esportius».

L’evolució dels joves nedadors del club figuerenc és especialment meritòria si es té en compte les mancances infraestructurals que hi ha a Figueres a l’hora de realitzar esports aquàtics. Així ho assenyala Almenara, que recorda que els entrenaments s’estan efectuant en «una piscina municipal amb dos carrils». «És l’eterna mancança. De la manera que estem treballant, quan hi ha equips que s’entrenen en piscines amb vuit carrils, encara fan sobresortir més els grans resultats que estem aconseguint», afegeix.

EL FUTUR. L’Héctor, que ja va formar part del club en la seva època com a esportista, va arribar a l’entitat com a coordinador tècnic ara fa dos anys, el temps que ha requerit el seu sistema de treball per començar a destacar amb podis i grans actuacions. Ara, diu Almenara, l’objectiu és «posar-se a l’altura dels resultats», tot i que això no serà fàcil tenint en compte les poques ajudes externes rebudes. «Ens mantenim bàsicament per les quotes dels socis, més enllà d’alguna subvenció», assenyala en Rafael abans d’apuntar que el club tampoc pot plantejar-se créixer en relació amb el volum de nedadors tenint en compte, altra vegada, la mancança infraestructural. Actualment, el club té uns 90 socis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li