El rugbi local mira enlaire

0
895

El Rugbi Club Alt Empordà enceta una etapa: nova junta directiva i una mirada cap a l’esport de base


El Rugbi Club Alt EmpordĂ  afronta una temporada singular. D’una banda, perquè el club compta amb nou president, LluĂ­s Losantos, que agafa el relleu de Josep Maria Compte al costat d’un grup de persones que vol portar el club a una nova dimensiĂł: donar a conèixer aquest esport amb mĂ©s fortalesa a la comarca. I de l’altra, pel context d’aquest temps marcat per la pandèmia: «Afrontem una temporada força atĂ­pica, com la resta de clubs. Hi ha molts partits que es posposen, que s’anul·len, i això fa que costi mantenir el ritme. Tot i aixĂ­, des del club hem aconseguit crear un equip masculĂ­ i femenĂ­ en un moment, precisament, en el qual moltes entitats s’han hagut de fusionar entre elles per poder tirar endavant un conjunt», detalla Losantos, que tambĂ© subratlla, amb concisiĂł, la fita principal que persegueix la nova junta directiva: «Volem deixar de ser un simple grup de persones que s’ajunta per jugar i convertir-nos en un club, amb tots els ets i uts que això implica. Això significa una viabilitat esportiva i financera, la creaciĂł d’una escoleta, la realitzaciĂł d’unes partides pressupostĂ ries… En definitiva, professionalitzar el funcionament del club per aconseguir crĂ©ixer». I afegeix: «El primer que hem fet ha estat marcar el que ha de ser la lĂ­nia del club, basada en tres principis: la integraciĂł, l’esforç i el respecte en tots els Ă mbits. Aquests principis han de diferenciar i donar una certa identitat al club».

EQUIP FEMENÍ. Losantos també fa valdre la creació d’un conjunt femení, una de les grans novetats d’aquest curs. «En àmbit català hi ha una quinzena d’equips femenins i li hem de donar tota la importància que té. És extraordinari poder disposar d’un equip femení en una zona on el rugbi té poca tradició», destaca abans de ressaltar, també, que la creació d’aquest conjunt femení ha estat possible després d’una «feina intensa de recerca de jugadores i també de patrocinadors».

MIRAR AL FUTUR. La nova junta, amb perspectiva, va començar a col·locar les bases del projecte durant l’any aturat pel confinament, i una de les pedres angulars, diu el president, és l’etapa formativa: « Volem un club en creixement, i això passa per la creació d’una escola, que vam començar al setembre amb una dotzena de joves d’entre 6 i 12 anys. La intenció, sobretot, és crear persones, més que no pas una fita competitiva. A partir dels 12 anys sí que ja existeix una lligueta mixta, on ja poden jugar. El resultat és molt positiu, la mainada sempre ens demana més hores i partits», explica Losantos.

Amb el pal de paller ja instaurat, el segĂĽent pas Ă©s consolidar aquest planter amb mĂ©s jugadors i jugadores. En aquest sentit, des del club emeten un missatge per captar l’atenciĂł de mĂ©s joves que vulguin implicar-se en el projecte: «No nomĂ©s es tracta de jugar, sinĂł tambĂ© d’aprendre el compromĂ­s i les directrius de respecte que volem transmetre. Necessitem joves, d’entre 12 i 20 anys, que vulguin començar una carrera en el rugbi, un esport d’equip i de contacte on hi ha lloc per a tothom», conclou el president.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li