El Royal es resisteix a tancar i fa els últims esforços per no passar a la història

0
309

El Cafè Royal ha estat i és per Josep Matas una part molt important de la seva vida. La seva àvia i la seva tieta portbouenques van arribar a Figueres el 1909 per regentar la taverna de Ca l’Àngel. Eren els orígens del Royal, que fins al 1917 no va tenir el contracte de lloguer formal. Amb els anys al local s’ha vist passar molta història i personatges il·lustres, fins i tot es va convertir en refugi de republicans.
Al gener del 2015 s’acaba el contracte de lloguer, i la propietat, la família Miquel, ja ha comunicat a Josep Matas que no li renovarà. Això vol dir que l’activitat té els dies comptats. Matas va engegar fa temps una cursa per salvar el Royal. Ara, es posa en mans dels partits polítics figuerencs per consensuar una proposta de continuïtat. Ell presenta un pla de viabilitat que permetria mantenir els usos actuals i disposar d’espai per a espectacles de petit format i també per a exposicions.

la missiva.En la darrera crida que Matas ha fet a l’equip de govern i als partits polítics, demana una resposta i aportacions perquè la continuïtat del Royal sigui possible. Només la CUP li ha donat resposta.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz