El Roses Platja se’n va de competició

0
2203

El club rosinc ha iniciat els entrenaments abans d’afrontar la competició, enguany amb sis equips participants


 

És simptomàtic: amb l’arribada del clima estiuenc el Roses Platja escalfa motors. De fet, els equips del club alt-empordanès van començar a carregar les piles la setmana passada amb els primers entrenaments, unes sessions que han de servir per preparar les competicions que tindran lloc durant el juliol.

Enguany, els conjunts sèniors del club concentraran els seus esforços en les competicions catalanes, que en funció del resultat poden donar el bitllet cap als tornejos estatals. «Per motius econòmics i de disponibilitat hem decidit no participar aquest any en la Lliga Nacional», explica Dani Haro, director esportiu.

Pel que fa a la base, els rosincs tindran més presència que mai en competició, tenint en compte que per primera vegada hi haurà lligues d’infantil i aleví. En total, doncs, el Roses Platja viurà un estiu amb sis equips competint al campionat català: els dos sèniors –masculí i femení–, juvenil, cadet, infantil i aleví. En aquesta nòmina d’equips, a més, s’hi podria afegir el cadet sots-16 femení, un conjunt que s’està treballant. «En el terreny competitiu el club ha fet un salt endavant aquesta temporada, tot i que des que es va crear l’escola –aquest serà el quart any– tenim totes les categories possibles: des de sènior fins a benjamí i prebenjamí».

CREIXEMENT GRADUAL. L’escola del club no ha deixat de créixer durant els pocs anys que té de rodatge. Quan va obrir les portes hi havia un total de 14 joves, una xifra que es va ampliar fins a la cinquantena al segon any. «L’any passat ja teníem totes les categories cobertes, teníem una vuitantena de joves», diu Haro, qui assenyala que aquesta temporada tres jugadors juvenils formats al club reforçaran el primer equip masculí.

«El 90% dels jugadors del nostre planter són de Roses i la resta de pobles del voltant», puntualitza el director esportiu dels rosincs, conscient que el municipi costaner s’està «posicionant com un referent del futbol platja, tant per a sèniors com per a categories inferiors».

ELS OBJECTIUS. Per Haro, la prioritat que s’han de marcar els equips rosincs ha de ser la d’aprendre, tot i que això no va exempt, en alguns casos, d’exigències competitives. «El nostre objectiu és que els més petits –infantil i aleví– coneguin l’esport i el promocionin, mentre que a l’infantil, al juvenil i als sèniors els hi demanem que competeixin i, si pot ser, que intentin guanyar».

En concret, els primers a estrenar-se en la competiciĂł seran els equips cadet, juvenil i sènior femenĂ­, que jugaran el 14 i 15 de juliol a Torredembarra, mentre que l’alevĂ­, l’infantil, el cadet femenĂ­ i el sènior masculĂ­ ho faran els dies 28 i 29 de juliol a Vilanova i la GeltrĂş.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li