El risc viari de l’Alt Empordà és mitjà o lleu

0
990

L’Alt Empordà no té cap carretera que es consideri molt perillosa. La 14a edició de l’estudi EuroRAP, que analitza l’accidentalitat a la xarxa viària catalana, no ha inclòs cap tram de la comarca en el top ten dels més insegurs de Catalunya; però tampoc entre els deu trams amb menys risc de patir accidents. Totes les carreteres altempordaneses incloses en l’informe tenen un risc mitjà o baix [vegeu el mapa].
L’estudi, però, sí que destaca el cas del cinturó de ronda de Figueres. Els 11,5 km que conformen la variant de l’N-II ja fa almenys tres anys (seguits) que està entre els trams on es registren més accidents de vehicles pesants.
Elaborat pel RACC, juntament amb altres clubs europeus membres de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), l’EuroRAP dibuixa un mapa sobre el risc de patir un accident mortal o greu en diversos trams de la xarxa viària. Ho fa basant-se en les dades dels últims tres anys (en aquest cas, 2012, 2013 i 2014) sobre la quantitat de vehicles que hi circulen, els accidents que hi ha i la llargada del tram. La idea és que l’usuari tingui una guia de risc per poder adaptar la seva conducció a les condicions de la via, amb l’objectiu final de millorar-ne la seguretat viària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li