El retorn del MIC

0
690

El prestigiós torneig de futbol base se celebra aquesta Setmana Santa amb l’Alt Empordà com una de les seus


Després d’una absència obligada a causa de la pandèmia, el MIC (Mediterranean International Cup) torna aquesta Setmana Santa, i ho fa amb l’Alt Empordà com un dels epicentres. En aquest sentit, Figueres continuarà essent l’escenari principal del torneig, acollint algunes de les inauguracions, juntament amb altres localitats com Palamós, Lloret i l’Estartit. També en clau comarcal, Roses serà la novetat de les 33 seus gironines d’aquesta edició. En concret, doncs, el territori alt-empordanès estarà representat en aquesta edició per un total de vuit seus: a les ja citades de Figueres i Roses s’hi sumen Bàscara, Castelló d’Empúries – Empuriabrava, l’Escala, la Jonquera, Llançà i Sant Pere Pescador.

Amb les dades a la mà, s’observa com l’Alt Empordà es consolida en l’entramat de seus del MIC: la comarca només és superada pel Baix Empordà, amb 13 municipis protagonistes, mentre que la Selva en té 7 i el Gironès, 5.

En total, el torneig, que iniciarà la competició aquest dimecres i es clourà diumenge, 17 d’abril, congregarà uns 300 equips d’uns 30 països d’arreu del món i 6.000 participants que es repartiran en 9 categories: des de l’U12 fins a l’U20 (és a dir, futbolistes d’entre 12 i 20 anys), entre futbol base masculí i femení.

PARTITS I EQUIPS. En concret, l’Alt Empordà acollirà princi­palment els partits de dues categories di­­ferents: l’U-15 (cadet de primer any) i U-13 (infantil de primer any). En aquest sentit, a la comarca hi jugaran alguns dels equips punters del panorama internacional, com és el cas del Barça, l’Olympique de Marseille, el Vila-real o l’Athletic de Bilbao, en categoria U-15; o el València, el Betis o el mateix Barça, en U-13. D’altra banda, el camp municipal de l’Escala, juntament amb les instal·lacions de Torroella de Montgrí i l’Estartit, albergarà els partits de la categoria U-12 A (aleví), amb equips com el Reial Madrid, el Manchester United o l’Atlètic de Madrid, entre altres clubs de renom o d’arreu de Catalunya i del món.

D’altra banda, la presència d’equips alt-empordanesos al torneig també serà notòria. En aquest sentit, a la gespa hi saltaran conjunts del Figueres, el Peralada, la Jonquera, l’Esplais, el Roses, l’Escala, el Bàscara, el Sant Pere Pescador i el Llançà. Aquests emplaçaments i la resta de seus del torneig veuran passar equips d’arreu del planeta: així, hi haurà representants dels Estats Units, el Japó, el Brasil, Mèxic, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico o Corea del Sud, i també d’arreu d’Europa, d’indrets com Itàlia, Portugal, França, el Regne Unit, Suècia, Romania, Israel i Espanya.

IMPACTE NOTORI. El MIC, que aquest any torna a comptar amb la Diputació de Girona i CaixaBank com a socis principals, mourà unes 8.000 persones entre jugadors, entrenadors, voluntaris (uns 400), pares i àrbitres. Segons l’Estudi d’Impacte Econòmic del MIC encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el torneig de l’any 2018 va generar en el territori gironí un retorn superior als 11,5 milions d’euros amb un pressupost de 2,8 milions. Així doncs, per cada euro invertit per l’administració pública es va produir un retorn al territori superior als 100 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li