El ‘Rèquiem’ gestat a l’Empordà celebra el dia dels difunts

0
1068

L’estrena oficial de l’obra, interpretada pels 55 cantaires del cor i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, va ser el juny passat a Sant Pere Pescador, amb un gran èxit, i ara arriba a Figueres


 

Més de cinquanta cantaires procedents de diferents corals de l’Empordà, esperonats per Carles Coll, director de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, es van conjurar a finals de l’any passat per constituir el Cor de l’Empordà i interpretar el Rèquiem en re menor KV 626, de Mozart. Per preparar la peça, els cantaires de l’Alt Empordà es trobaven a Castelló d’Empúries, dirigits per Maria Mercè Bonet, del cor Quermançó, i Dani Mancebo, de la Polifònica de Figueres. Al Baix Empordà, el punt de trobada per als assaigs era la Bisbal, amb Albert Morcillo, director del cor Carreras Dagas, al capdavant. Més tard s’hi va sumar Joaquim Piqué, aleshores sotsdirector del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana que, segons Coll, “va suposar una revitalització i una alenada d’aire fresc al progrés de la formació”.

L’estrena oficial de l’obra, interpretada pels 55 cantaires del cor i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, va ser el juny passat a Sant Pere Pescador, amb un gran èxit, i ara arriba a Figueres. Serà, concretament, demà, dimecres, diada de Tots Sants, a les 6 de la tarda, al teatre municipal El Jardí, amb la veu destacada de la soprano figuerenca Clara Valero com a solista.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li