El repte de base del CW Figueres

0
1008

El Club Waterpolo Figueres comença la nova temporada amb les idees ben clares. Abans que res, l’entitat altempordanesa ja ha confirmat el retorn de Jordi Riu a la direcció tècnica del club, després que el jove ja estigui plenament recuperat de l’accident que va patir fa un any.
De fet, la seva tornada ha de servir per potenciar encara més la base d’un club que enguany ja ha consolidat els grups de cadet, infantil i aleví. “El que volem ara és créixer des de baix i consolidar la base. Per a nosaltres és molt important captar nois de categoria benjamí cap a baix, volem establir una piràmide en el nostre projecte esportiu”, detalla Riu.
Les expectatives, de moment, són optimistes. Aquest bon auguri s’aferra a les dades registrades durant la temporada passada, en què el club figuerenc va aconseguir més d’una desena d’altes en el seu planter que es podrien incrementar, aquesta és la idea, de cara al curs vinent: “Ens marquem entre 15 o 25 altes en categories inferiors, això és el que acabarà convertint-se a la llarga en un equip absolut”. “En una comarca com la nostra crear un absolut és difícil. Els joves pugen i als 18 anys marxen a estudiar, i tot i que ja ho hem aconseguit en alguns casos és complicat. La nostra idea és que el planter pugi, que puguem tenir establerts els equips i evitar, d’aquesta manera, que algun dels conjunts no pugui competir perquè li falten esportistes”, explica Riu.
Per fer realitat la fita marcada hi ha una primera parada, el benjamí, que s’intentarà abordar des d’aquest estiu amb diverses activitats promocionals. “Tenim un bon cadet, un bon infantil i un bon grup aleví, ara el que busquem és augmentar el benjamí per tal d’estructurar bé la base”, assenyala Riu, que concreta que actualment els més petits no competeixen tot i que es realitzen trobades amb clubs de la demarcació com el CN Banyoles, el CW Anglès o el GEiEG. “La idea és que puguin acabar competint, és molt interessant que ho puguin fer des de ben petits perquè és on realment poden aprendre”, diu el coordinador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li