El ‘Recital Encapsulat’ uneix poesia i coratge

0
572

La iniciativa sorgeix amb la voluntat de reactivar el sector poètic literari i transmetre un missatge de positivisme al públic


La pluja no va ser prou obstacle davant la determinació de Montse Cufí, Dolors Roig, Àngel Rodríguez i Georgina Martínez. Tot i els contratemps meteorològics, els poetes i rapsodes van celebrar el dilluns dia 8 de febrer la primera trobada dels «Recitals Encapsulats». Unes trobades en grup de 4 o 5 persones on cadascun d’ells va recitant els seus propis poemes.

Els artistes estan acompanyats pel periodista de Tramuntana TV, Carles Pujol, que enregistra un per un tots els participants. Els poemes tenen una llargada màxima de vint versos, amb temàtica i llengua lliures. L’únic requisit és que continguin un missatge per encoratjar i esperançar aquells qui els veuran i escoltaran.

Tot just fa tres dies, en un dissabte assolellat es va celebrar la segona trobada. En aquesta segona sessió, els participants van ser Eduard Casas, Teresa Tarrida, Lurdes Aparicio, Cèlia Sanjuan, Sara Cufí i Fina Carbelo. El plató de gravació va ser l’entorn de l’Hospital de Figueres, «en agraïment al sector sanitari per la seva tasca infinita» explica Montse Cufí. En aquesta ocasió poetes i rapsodes es van ubicar davant de l’escultura Maleïda covid. Una peça que l’artista de Rabós de l’Empordà, Xavier Raventós fa poc ha cedit recentment a la Fundació Salut Empordà.

L’ORIGEN. Tot va començar aproximadament fa dues setmanes. En menys de vint-i-quatre hores, uns vint poetes i poetesses de la comarca responien positivament a la crida que Montse Cufí havia fet a través de les xarxes socials. La poetessa Montse Cufí, amb el suport incondicional de Carles Pujol (de Tramuntana TV), demanaven la col·laboració de poetes i rapsodes per portar a terme una microacció digital.

Una proposta sorgida per la voluntat de reactivar el sector poètic literari, tant aturat aquest darrer any, i congregar de nou els poetes i rapsodes de la comarca de l’Alt Empordà.

PRIMER PAS. Després d’aquestes dues trobades, Cufí en fa una primera valoració inicial positiva. De fet, es mostra «molt contenta i també molt sorpresa». Tant per la predisposició i ganes dels poetes, com de les propostes que varen sorgir en finalitzar la segona trobada. «Tot just acaba la segona trobada, van començar a sorgir idees» explica Cufí. De fet, algunes d’elles podrien combinar les accions poètiques de carrer amb altres col·lectius, com la dansa o el teatre, «això només és la punta de l’iceberg» resumeix.

Una altre de les vessants que s’està valorant és la possibilitat d’ajudar directament les persones de l’Hospital de Figueres «fer un recital en viu, o bé fer-los arribar el suport encapsulat», explica Cufí.

Totes aquestes propostes venen recolzades pel feedback del públic, que «ho està reclamant, sobretot ara que ja hi ha hagut aquest primer impuls». Tot i l’excel·lent resposta, tant de rapsodes com del públic, de moment els esforços continuen centrats en acabar el recital encapsulat. Properament, la tercera sessió.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li