“El que més m’enorgulleix del partit és que m’han acabat triant pel que va passar a Llançà”

0
523

El seu nomenament va sorprendre a tothom a última hora. Va ser realment d’última hora?
Sí sí, i tant. Tant d’última hora que m’ho van dir a les nou i vint. I a la resta de diputats els ho van dir a partir de dos quarts de deu.

Del mateix dia?
Sí. De fet, el dia abans a la tarda se’m va comunicar que havien de fer una convocatòria extraordinària de diputats de Convergència Democràtica per dir qui seria el president. Van fer un comunicat, m’ho van dir i després ho van dir als diputats. Va anar així.

Diuen que va ser decisió del president Mas…
El president Mas hi va intervenir, igual que hi van intervenir el coordinador general (Josep Rull) i el vicesecretari general de coordinació institucional de CDC (Lluís Coromines). Que de fet, ha intervingut a totes les diputacions perquè són les màximes responsabilitats de la direcció nacional qui prenen la decisió. Això tampoc ha d’estranyar a ningú, perquè durant molts de dies hem conversat amb el territori, nosaltres hem fet propostes, però finalment som un partit en què hi ha una certa jerarquia i ells decideixen.

Hi ha parlat, amb Mas?
Sí. El dia que vaig prendre possessió em va trucar i vam estar enraonant.
Torna al primer pla de la política només 15 dies després d’haver perdut l’alcaldia de Llançà. S’ho esperava?
Ser president, no. El partit m’havia demanat que tornés i jo vaig assumir el repte de venir a col·laborar per canviar la inèrcia negativa en la qual està una mica immersa la Diputació. Si no hagués sigut president, també hauria tingut responsabilitats. Però al final s’ha donat com s’ha donat, i a mi, la cosa que més m’enrogulleix del meu partit és que se m’ha explicat que m’han acabat triant pel que va passar a Llançà. Ningú que es dedica a la política entén que amb un 45,3% dels vots no tingui l’ocasió ni de formar govern. El partit va considerar que això era un greuge important cap al president de la federació de Girona. Entenien que les coses no es fan així i era una manera de demostrar que en política no tot s’hi val.

L’actual govern de Llançà assegura que no hi havia un prepacte. Els creu?
Jo ja no vull parlar més del que va passar les setmanes prèvies al 13 de juny; per a mi ja està plenament oblidat. Vull mirar al futur i parlar del que estan fent ara com a acció de govern.

Quin tipus d’oposició faran?
En els temes troncals saben que ens hi trobaran, però serem molt exigents. Estarem molt amatents al que estan fent, perquè considerem que hi ha moltes coses a Llançà que, de la mà d’aquest pentapartit, perillen. Sense anar més lluny, la primera mesura que han aplicat ha sigut apujar un 40% la despesa política que nosaltres teníem ara fa quatre anys, fa vuit anys i fa dotze anys… Això demostra que no han entès res.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li