El que els morts han ensenyat a NarcĂ­s Bardalet

0
4852

El forense i pediatre NarcĂ­s Bardalet presenta aquest divendres, al Teatre El JardĂ­, el llibre ‘El que m’han ensenyat els morts, per entendre millor la vida’, pocs dies abans de la celebraciĂł de Tots Sants


 

Aquest divendres el teatre El Jardí tornarà a obrir les portes. El forense i pediatre Narcís Bardalet presenta el llibre El que m’han ensenyat els morts, per entendre millor la vida, pocs dies abans de la celebració de Tots Sants. El llibre ha estat escrit per la periodista Tura Soler. És fruit d’un any de treball, en què es trobaven cada dimarts i «com si ella fos una psicoanalista, anava apuntant», explica el forense.

«TOT EL QUE HE VIST PEL CAMÍ». La publicació recull la seva trajectòria i presenta documents inèdits, també sobre Dalí «amb el permís de Torre Galatea», matisa el pediatre. Tracta, en les seves paraules, de «tot el que he anat veient pel camí i reflexions sobre la vida i sobre la mort». I és que Bardalet relata, en aquest llibre, el què ha après. I assegura que ha après «més coses dels morts que dels vius» i que «per morir-te necessites arribar viu», perquè «és més difícil néixer que morir». El que m’han ensenyat els morts, per entendre millor la vida també engloba frases de pensadors de tots els temps, sentències cèlebres. Amb un pròleg de Fernando Lacaba Sánchez, president de l’Audiència Provincial de Girona, conté les opinions de trenta-quatre persones, que Bardalet considera que són «significatives sobre la medicina forense».

ACTES DE PRESENTACIÓ. L’acte del 26 d’octubre a Figueres (20 h), comptarà amb les intervencions del doctor; de Tura Soler, l’encarregada de redactar el llibre, i Josep Arimany, director de la Càtedra de Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona. El biòleg Josep Maria Dacosta farà de moderador.

Abans, però, s’oferirĂ  un concert gratuĂŻt, que durarĂ  una mitja hora, a cĂ rrec de nou mĂşsics, que interpretaran Ruth Wohl. PassiĂł segons sant Joan, de J. S. Bach; Lacrimosa – Rèquiem, de Mozart; Libera me – Rèquiem, de G. Faure; Come away death. Three Shakeapeare songs, de R. Quilter, i Signore delle cime, de Giuseppe de Marzi.

Per altra banda, dies més tard, també es presentarà a Girona, el dilluns 5 de novembre a l’Auditori (20 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li