El que els morts han ensenyat a NarcĂ­s Bardalet

0
4477

El forense i pediatre NarcĂ­s Bardalet presenta aquest divendres, al Teatre El JardĂ­, el llibre ‘El que m’han ensenyat els morts, per entendre millor la vida’, pocs dies abans de la celebraciĂł de Tots Sants


 

Aquest divendres el teatre El JardĂ­ tornarĂ  a obrir les portes. El forense i pediatre NarcĂ­s Bardalet presenta el llibre El que m’han ensenyat els morts, per entendre millor la vida, pocs dies abans de la celebraciĂł de Tots Sants. El llibre ha estat escrit per la periodista Tura Soler. És fruit d’un any de treball, en quĂš es trobaven cada dimarts i «com si ella fos una psicoanalista, anava apuntant», explica el forense.

«TOT EL QUE HE VIST PEL CAMĂÂ». La publicaciĂł recull la seva trajectĂČria i presenta documents inĂšdits, tambĂ© sobre DalĂ­ «amb el permĂ­s de Torre Galatea», matisa el pediatre. Tracta, en les seves paraules, de «tot el que he anat veient pel camĂ­ i reflexions sobre la vida i sobre la mort». I Ă©s que Bardalet relata, en aquest llibre, el quĂš ha aprĂšs. I assegura que ha aprĂšs «mĂ©s coses dels morts que dels vius» i que «per morir-te necessites arribar viu», perquĂš «és mĂ©s difĂ­cil nĂ©ixer que morir». El que m’han ensenyat els morts, per entendre millor la vida tambĂ© engloba frases de pensadors de tots els temps, sentĂšncies cĂšlebres. Amb un prĂČleg de Fernando Lacaba SĂĄnchez, president de l’AudiĂšncia Provincial de Girona, contĂ© les opinions de trenta-quatre persones, que Bardalet considera que sĂłn «significatives sobre la medicina forense».

ACTES DE PRESENTACIÓ. L’acte del 26 d’octubre a Figueres (20 h), comptarĂ  amb les intervencions del doctor; de Tura Soler, l’encarregada de redactar el llibre, i Josep Arimany, director de la CĂ tedra de Medicina Legal de la Universitat AutĂČnoma de Barcelona. El biĂČleg Josep Maria Dacosta farĂ  de moderador.

Abans, perĂČ, s’oferirĂ  un concert gratuĂŻt, que durarĂ  una mitja hora, a cĂ rrec de nou mĂșsics, que interpretaran Ruth Wohl. PassiĂł segons sant Joan, de J. S. Bach; Lacrimosa – RĂšquiem, de Mozart; Libera me – RĂšquiem, de G. Faure; Come away death. Three Shakeapeare songs, de R. Quilter, i Signore delle cime, de Giuseppe de Marzi.

Per altra banda, dies mĂ©s tard, tambĂ© es presentarĂ  a Girona, el dilluns 5 de novembre a l’Auditori (20 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li