‘El que busquem Ă©s que la gent rigui i surti del xou mĂ©s feliç’

0
1379

Aquesta setmana HORA NOVA entrevista a tres dels clowns que participaran al Festival del Còmic: Guillem Albà (foto), Marcel Tomàs i Leandre


 

Les preguntes

1. Quin tipus d’espectacle oferireu al certamen del riure de Figueres? 

2. Serà un espectacle gratuït i de carrer. Com valora aquesta oferta del festival Còmic?

3. Què significa per a tu ser un clown?

4. El festival Còmic de Figueres en una paraula Ă©s….

 

Guillem AlbĂ : ‘El que busquem Ă©s que la gent rigui i surti del xou mĂ©s feliç´i amb mĂ©s energia’

 • És un espectacle de clown i l’únic que busquem Ă©s que la gent rigui i que surti de xou mĂ©s feliç i amb mĂ©s energia. És el missatge directe del pallasso i que arriba a totes les edats. TambĂ© Ă©s un espectacle de clown amb mĂşsics amb directe, una banda de rock, que toquen diferents estils. Tenen molta energia i formen part de l’espectacle.
 • És perfecte. L’objectiu dels pallassos Ă©s arribar al mĂ xim de gent possible, d’edats i cultures diferents, i precisament el que tĂ© el carrer Ă©s que estĂ  obert i ho pot veure molta gent. El carrer ens encanta, poden passar moltes mĂ©s coses que al teatre convencional.
 • Quan vaig entendre el perquè estĂ  bĂ© ser pallasso, va ser  perquè vaig entendre que el missatge era donar, donar alguna cosa a la gent. De tot el temps que porto fent aquesta feina he anat veient que tothom riu, que Ă©s igual d’on siguis. És un missatge universal que, com deia Chaplin, aconsegueix mostrar que tots som iguals. Hem d’intentar demostrar a la gent que viure Ă©s mĂ©s fĂ cil,  que pensi menys i s’emocioni mĂ©s.
 •  Hòstia! Pot ser aquesta? (entre riures). El festival Còmic Ă©s classe.

 

Marcel TomĂ s: ‘Ser un clown Ă©s una filosofia de vida. Vaig pel mĂłn rient sol i analitzant tot el que veig’

 • És un espectacle molt divertit que estĂ  basat amb la improvisaciĂł i el joc.  És una mena de clown sense nas vermell,  el nas li ha caigut i l’hem posat a l’escenari. És un antiheroi, un espectacle multidisciplinari que barregem titelles, el mim, teatre de carrer, voluntaris… És una bogeria, un espectacle fresc i trepidant. 
 • És fantĂ stic perquè treuen el teatre de la sala de butaques i el posen al carrer. La gent es fa seu l’espectacle i això Ă©s fantĂ stic! I a mĂ©s a una plaça que m’han dit que Ă©s espectacular…
 • Ser un clown Ă©s una filosofia de vida. Ho veus tot d’una manera molt especial i sempre observes tot el que passa al teu voltant. Jo vaig pel mĂłn rient sol i analitzant tot el que veig, perquè treus idees de la quotidianitat i les poses a l’escenari. M’agrada dir que per dedicar-se al mĂłn del clown i de la comèdia has de ser generĂłs, Ă©s a dir, una persona que quan surt a l’escenari tĂ© ganes de donar.
 •  Necessari

 

Leandre: ‘GrĂ cies a la meva feina veig pĂşblics somrients i que treuen la seva part mĂ©s tendra i dolça’

 • SĂłc un pallasso sense paraules que utilitzo el riure per buscar emocions i complicitat amb el pĂşblic. Intento crear un lloc de joc, de meravella i d’alegria per riure.
 • El teatre de carrer tĂ© coses molt bones i una de les quals  és que arriba a un pĂşblic potser que no aniria al teatre. A mĂ©s, tĂ© una altra manera de ser percebut per l’espectador. Jo sĂłc molt fan del teatre de carrer
  i quantes més coses facin millor.

 • Porto mĂ©s de trenta anys dedicant-me a això i el que en trec Ă©s el que rebo. GrĂ cies a la meva feina veig pĂşblics somrients, pĂşblics que treuen la seva part mĂ©s tendra i dolça. Cada cop que actuo em trobo amb gent em dĂłna el millor de sĂ­ mateix.
 • Aaaaaaaaghhh, serveix aquesta? És molt difĂ­cil! No ho sĂ©, una meravella? Definir aquest festival amb una paraula Ă©s molt difĂ­cil! Hi ha una “panda” de bojos que porta anys batallant perquè aquest certamen tingui vida i força i moltes vegades han de competir amb gent molt mĂ©s institucional o projectes defensats des de dalt. Aquest Ă©s un festival fet des de dins, fet amb el cor i jo me l’estimo molt.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li