El Puig de les Basses activa el protocol contra la sarna per la detecció de casos

0
2356

Fa pocs dies es van registrar dos episodis però els sindicats ja van alertar fa un mes de la presència de la malaltia


La Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat ha confirmat que al Centre Penitenciari Puig de les Basses hi ha sarna. En concret, els serveis mèdics de la presó figuerenca tracten des de la setmana passada dues persones per aquesta malaltia dermatològica i per això el centre “està aplicant el protocol d’actuació per aquests casos”.

Serveis Penitenciaris assegura no haver tingut coneixement abans d’aquesta situació perquè són “temes estrictament sanitaris del centre”. Sobre quina pot haver estat la causa del brot, la mateixa administració assegura que “a les presons entren persones amb condicions higièniques molt diverses i els estats d’alguns reclusos que ingressen al centre són de vegades molt precaris”.

Tot i la confirmació oficial d’ara, fa temps que alguns treballadors del centre estan preocupats per la situació i fa setmanes que els fets han transcendit portes enfora. Una altra mostra del problema és que el tema de la sarna es va tractar en la darrera reunió entre la direcció del Puig de les Basses i els sindicats UGT-Presons, CSIF, CATAC i CCOO. La trobada va tenir lloc a principis de novembre i segons recull UGT-Presons també hi va assistir com a convidat per la direcció el coordinador del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció. A l’acta de la reunió amb data del 6 de novembre es parla de l’aparició “de nous casos de sarna” i de la “preocupació dels treballadors per com s’està gestionant el tema”. La direcció del Puig de les Basses va afirmar aleshores que no hi havia cap treballador diagnosticat amb sarna però que s’estaven prenent mesures preventives “perquè no es repeteixi l’episodi de fa uns dies”. La responsable de Riscos Laborals del Puig de les Basses va assegurar aleshores que s’estaven prenent totes les mesures adients i que s’estava elaborant un nou protocol “per millorar les mancances de l’actual”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li