El PSC proposa un eix sinuós i central al carrer d’Avinyonet

0
1572

El portaveu, Pere Casellas, va parlar de la importància del carrer d’Avinyonet com a «eix estratègic» perquè connecta el centre de la ciutat amb l’estació de l’alta velocitat


 

La reurbanització del carrer d’Avinyonet s’ha tornat a posar sobre la taula. Aquest cop, però, la proposta no té res a veure amb enderrocaments d’habitatges, com es preveia en el mandat de Joan Armangué. Els regidors del PSC, Pere Casellas i César Barrenechea, van presentar la proposta dijous de la setmana passada. La idea seria convertir el carrer d’Avinyonet en un eix central i sinuós per als vehicles.

El portaveu, Pere Casellas, va parlar de la importància del carrer d’Avinyonet com a «eix estratègic» perquè connecta el centre de la ciutat amb l’estació de l’alta velocitat. El disseny del passeig seria amb un traçat sinuós que evitaria posar esquenes d’ase i obligaria els vehicles a anar a una velocitat més reduïda. També s’habilitaria un carril bici i, a banda i banda del traçat, hi hauria més espai per als vianants, es mantindrien els aparcaments actuals i s’instal·larien bancs i més arbrat.

L’objectiu seria guanyar una connexió més directa i amable des de l’estació fins al centre i també «dignificar» la zona, enmig del sector oest de la ciutat i a tocar del Culubret i el barri gitano. A més, es destaca que el projecte no suposaria enderrocaments, tocar patis ni pagar contribucions especials. El PSC ha rescatat la proposta del seu programa del 2015, tot i que hi ha noves aportacions. Pel que fa al traçat sinuós, aquest és un disseny que està funcionant en altres ciutats catalanes i espanyoles. El PSC demana que en la negociació dels pròxims pressupostos es tingui en compte aquesta rehabilitació i que es pugui incloure «almenys una partida per a la redacció del projecte». Els socialistes consideren que la reforma del carrer d’Avinyonet és una «prioritat ciutadana» i retreuen als governs del PDeCAT «no haver fet cap inversió en aquest sector de la ciutat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li