El PSC denuncia coaccions per votar en contra de l’acord amb el Festival del Circ

0
653

La polèmica al voltant del conveni entre l’Ajuntament de Figueres i l’empresa organitzadora del Festival Interncional de Circ està agafant dimensions de magnitud. Almenys si es jutja per les denúncies que PSC i ERC han fet sobre els correus electrònics que van rebre l’endemà d’haver votat en contra de l’acord en el ple municipal.
El portaveu del PSC, Pere Casellas, va fer públics ahir els missatges rebuts. Els signen el director general del Festival del Circ, Genís Matabosch i el manager assistant, Joan Mompart. Casellas va considerar les missives “coactives i intimidatòries” i va aprofitar per tornar a justificar la seva negativa al conveni entre el consistori i Circus Arts Foundation. El regidor creu “inoportú que el govern de la ciutat hagi aprovat 465.000 euros per un festival, que no ha presentat un estudi d’impacte econòmic avalat per una universitat o una auditora de prestigi”. Casellas va afegir que “Figueres no té tradició de circ i el més imporant per nosaltres era el tema del Castell”.
D’altra banda, el PSC llança una bateria de preguntes al govern amb qüestions com quina aportació fa la Fundació, quines altres activitats té, amb quines institucions més treballa i es demanen també declaracions tributàries.
Tant el PSC com ERC eren partidaris de donar l’ajut al Festival Intercional del Circ per al 2014 però no "blindar" el conveni fins al 2017, pel fet que "no hi ha un estudi d’impacte econòmic sinó unes xifres de públic assistent i de repercussió als mitjans de comunicació

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li