El PSC de Llançà dona el pacte per trencat però es mantindrà al govern

0
1643

Els militants van acordar mantenir les regidories tot i que el PDeCAT es negui a cedir-los l’alcaldia com havien acordat


 

El PSC de Llançà es mantindrà a l’equip de govern tot i que, després que el PDeCAT es negués a cedir-los l’alcaldia com havien acordat, consideren que el pacte està «trencat». El portaveu del partit, Francesc Guisset, explica que la decisió es va prendre dimarts en una assemblea extraordinària on van participar una vintena de militants i simpatitzants. Era la segona que se celebrava en pocs dies. La primera s’havia fet just abans de Setmana Santa, i s’havia tancat sense acord perquè els assistents van decidir emplaçar-se a una nova trobada després de «copsar» l’opinió de la gent del poble.

Ara la decisió s’ha adoptat per unanimitat dels assistents i, segons Guisset, busca el benefici de la vila. En aquest sentit, el líder socialista recorda que ell està al capdavant de les àrees d’Hisenda i Urbanisme, i que la seva companya, Sílvia Barris, gestiona Benestar i Família, Salut, Dona i Paisatge Urbà. Unes àrees cabdals, afirma, per tirar endavant «grans projectes» que el municipi té pendents, entre els quals hi ha la residència per a gent gran, la nova comissaria o la nova biblioteca. «Sobretot la residència, perquè és una cosa que la gent del poble fa molt temps que reclama i ara ho tenim molt endavant. Continuar és l’única garantia perquè ho estem impulsant nosaltres», insisteix Guisset.

El regidor explica que el mateix dimarts van comunicar la decisió a l’alcalde, Pere Vila, que segons el socialista «ho celebra i se sent culpable per no haver complert el pacte». Guisset atribueix la situació a les pressions externes que ha rebut el PDeCAT llançanenc a causa de la situació política autonòmica.

MOCIÓ PACTADA. El 20 de març el PDeCAT va decidir, també en assemblea, mantenir el pacte amb els socialistes però sense cedir-los l’alcaldia. Aquesta opció va aconseguir el 69% dels suports, mentre que les altres dues opcions que es plantejaven, que eren trencar l’acord amb el PSC unilateralment o mantenir-lo sense canvis, no van arribar al 20% dels vots. Aleshores Vila ja va admetre que l’entesa amb els seus socis de govern era bona però que la situació política del país havia precipitat els esdeveniments.

L’acord entre les dues formacions es va gestar a finals del 2016. Després de les eleccions del 2015, ERC (tres regidors), PSC (dos) i APL (un) van formar govern, però ERC va acabar expulsant els socialistes després que aquests no els donessin suport per aprovar els pressupostos. El llavors alcalde, Guillem Cusí (ERC), es va sotmetre a una qüestió de confiança que va perdre. I el PSC i el PDeCAT van presentar una moció de censura. Ambdós partits van rubricar el pacte poc després. L’acord establia que Vila assumiria l’alcaldia durant 15 mesos i que després cediria la vara a Guisset.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li