El projecte Okup’Alt formarà a 35 joves en la setena edició

0
1280

La iniciativa, adreçada a nois i noies d’entre 16 i 24 anys, inclou la participació de 24 municipis de la comarca


El projecte Okup’Alt ja està en marxa. En aquesta ocasió, el programa arriba a la setena edició per brindar formació a un total de 35 joves alt-empordanesos d’entre 16 i 24 anys, que després d’aprendre un ofici –tasques forestals i jardineria; manteniment i pintura o perruqueria i imatge personal, novetat d’enguany– posaran en pràctica els seus coneixements en un dels 24 municipis adherits a la iniciativa: Figueres, Vilafant, Sant Pere Pescador, la Jonquera, Navata, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Camallera, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Garriguella, el Far, d’Empordà, Peralada, Pontós, Portbou, Ventalló Lladó, Sant Miquel de Fluvià, Boadella i les Escaules, Agullana, l’Armentera, Llers, Capmany i Cadaqués.

El projecte, coordinat des de l’àrea de Joventut de Consell Comarcal, es portarà a terme fins al 28 d’abril i tots els participants s’hauran de comprometre a complir les condicions establertes i, a canvi, rebran formació gratuïta amb el certificat acreditatiu corresponent.

“Aquest projecte incideix en tres aspectes clau de la persona: es treballa en l’àmbit formatiu, d’ocupabilitat i emocional”, explica el conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila. “Cal recuperar emocionalment el jove, ja que aquest acostuma a venir del mal anomenat fracàs escolar i presenta una autoestima baixa”, afegeix.

El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, recorda que “desenvolupar el projecte i consolidar-lo” forma part d’un dels eixos bàsics del mandat, que és “la decidida aposta per generar activitat econòmica, millorar la formació i afavorir l’ocupació dels segments de població més desfavorits en aquest àmbit”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li