El projecte d’implantació d’un càmping a Figueres es desencallarà aquest dijous

0
4107

En el ple de desembre la proposta no va tirar endavant perquè calia majoria absoluta i va haver 9 abstencions


 

El ple d’aquest dijous podria ser clau per a la futura implantació d’un càmping a Figueres. Després que en la sessió ordinària del desembre la minoria del govern i les abstencions de l’oposició tombessin la proposta per ubicar el càmping, tot fa pensar que aquest dijous es desbloquejarà la situació. El govern de Marta Felip tornarà a portar al ple la modificació puntual del pla general que permetrà en els terrenys no urbanitzables -a tocar de l’N-II direcció a la Jonquera- establir usos de càmping.

Marta Felip lamenta que en el ple de desembre no tirés endavant la proposta. Felip declara: «Crec que l’oposició va actuar amb la inèrcia aquesta de no facilitar l’acció de govern, no van votar en contra perquè l’interès general és evident per la ciutat, però tampoc no van voler votar a favor, per això es van abstenir». L’alcaldessa afegeix que el tema es va tractar en comissió informativa i «cap grup no va intervenir en el ple dient que no ho veia clar». Felip puntualitza que «només un grup va deixar clar que s’abstindria però el PSC, Ciutadans i Diego Borrego no van explicitar la seva postura i els altres grups no sabien que s’abstindrien». A més, hi havia les absències de dues regidores, entre elles la del Partit Popular, M. Àngels Olmedo, que tenia compromisos per la campanya del 21-D. En el pròxim ple ja hi serà Olmedo, que té interès perquè es doni ús de càmping als terrenys no urbanitzables de l’antic Càmping Pous. Marta Felip creu que amb la incorporació d’Olmedo la modificació ja tiraria endavant, i diu: «Espero que alguns grups canviïn el sentit del vot després que des de la propietat del terreny i des de sectors de Figueres els han picat la cresta».

DES DEL 2015. Els terrenys de l’històric Càmping Pous són propietat d’un veí de Llers. El 2014 una empresa francesa volia llogar la zona per desenvolupar-hi un projecte ambiciós de càmping. Aleshores Figueres va aprovar de manera inicial la modificació puntual del planejament per permetre en aquests terrenys no urbanitzables l’ús per a càmping. El canvi va passar per la comissió d’Urbanisme de Girona, que va demanar unes puntualitzacions. Aleshores Figueres va enviar les modificacions en forma de text refós. Aquest text és el mateix que tornarà a passar pel ple. El requisit perquè tiri endavant és que s’aprovi per majoria absoluta del plenari, ja que es tracta d’una modificació del Pla general. Quan es presenti un projecte també s’hauria de fer un pla especial. «El consistori haurà de garantir ¡ que el projecte sigui sostenible i respectuós amb l’entorn», diu Felip.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li