El projecte de l’Hotel Custo i la urbanització a Sa Guarda pot tirar endavant aquesta tardor

0
1776

La iniciativa de l’hotel de luxe compta amb diferents inversors, entre els quals hi ha el dissenyador Custo Dalmau


 

Aquesta tardor podrien començar les polèmiques obres a la urbanització de Sa Guarda de Cadaqués. Es tractaria de l’anomenat Hotel Custo i de la construcció de més d’un centenar de cases. Segons els ecologistes, aquest espai on es preveu el projecte limita amb el Parc Natural del Cap de Creus.

La iniciativa de l’hotel de luxe compta amb diferents inversors, entre els quals hi ha el dissenyador Custo Dalmau. Tant l’establiment com la urbanització estan planificats des de l’any 2010 i fins ara no han pogut tirar endavant. Actualment, però, el projecte té tots els permisos d’Urbanisme i també els de l’Ajuntament de Cadaqués. Tot i això, l’actual equip de govern d’ERC intentarà reduir l’impacte ambiental de la iniciativa i demanarà algunes modificacions als inversors.

Mentrestant, l’Associació d’Amics de la Natura ha tornat a fer sentir la seva veu en contra de les construccions que consideren una «barbàrie urbanística». Diuen que si no es fa un ús «racional del territori» es malmetrà l’espai i que «els serveis i les infraestructures actuals estan al límit del col·lapse».

Els ecologistes ja s’han adherit a l’entitat SOS Costa Brava i estudien demanar la nul·litat de la urbanització.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li