El programa de mentoria de la UdG arrenca amb 16 parelles participants a Figueres

0
980

Aquest divendres mentors i mentorats es van conèixer en una festa al saló de plens de l’Ajuntament


Arrenca una nova edició del Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona (UdG) i, novament, hi participa Figueres després de l’èxit assolit pel programa en cursos anteriors. Aquest any són 16 les parelles de mentors i mentorats que duran a terme aquesta experiència d’acompanyament i guiatge. Els participants es van conèixer aquest divendres en el marc de la festa de posada en marxa del projecte. A Figueres, l’acte es va celebrar al saló de plens de l’Ajuntament.

OBJECTIU. El Projecte Rossinyol és una acció de mentoria social que implica estudiants de la UdG i alumnes d’origen estranger amb problemes d’inclusió social, sigui per desconeixement de la llengua catalana o de l’entorn cultural que els envolta. Durant tot el curs, estudiants universitaris faran de guies de suport als infants i adolescents mentorats i els «encaminaran perquè creixin les seves expectatives formatives i educatives».

Com expliquen els impulsors de la iniciativa, l’inici d’un curs sempre és un bon moment per marcar nous objectius, adquirir nou coneixement i establir noves relacions socials. Per aquesta raó, l’equip del Projecte Rossinyol organitza les festes amb motiu de l’inici de la mentoria. Les festes són actes institucionals que preparen els diferents ajuntaments de les localitats participants, les quals estan presidides pels alcaldes o, en el seu defecte, els regidors de les àrees d’Educació/Joventut. Els ajuntaments conviden els representats de la Universitat de Girona i els seus responsables així com els centres educatius participants i les famílies dels mentorats.

ELS MUNICIPIS. Les 132 parelles d’aquest curs procedeixen de 13 localitats diferents. A banda de Figueres, n’hi ha de Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Palafrugell, Banyoles, Hostalric i, com a noves incorporacions en l’edició d’enguany, Ripoll i Maçanet de la Selva. En les festes celebrades divendres, mentors i mentorats s’han pogut conèixer. Aquest acte implica el principi de la seva relació i de la construcció d’un vincle que anirà creixent al llarg d’aquests mesos. Cada parella és única i cada relació es construirà de manera diferent, però sempre amb l’objectiu de crear vincles forts i beneficiosos entre els components. No obstant això, les parelles no són les úniques participants d’aquesta iniciativa de mentoria, ja que aquest curs estan col·laborant amb el Projecte Rossinyol 29 instituts i 35 escoles de primària de les comarques de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li