El Procés: la malaltia de Catalunya

0
1169

Catalunya, la nostra terra, la nostra comunitat, aquesta que tant ens estimem i que tanta grandesa té: infinitat de paisatges, climes, rodejada de mar, muntanyes, rica en festes, tradicions i costums. Terra amb història, amb llengua pròpia, formidable terra allà on fos. Pobreta, ara pateix, pateix molt. Observa com els seus habitants estan dividits, tensos. Observa impotent les baralles i discrepàncies, sap que ella és la culpable. Greu li sap que el seu territori produeixi tants maldecaps als seus habitants. Si pogués parlar, els diria que es deixessin de tantes tonteries, que l’estan desaprofitant, els anys passen i altres terres del món li passaran davant, mentre ella anirà morint per un conflicte creat per uns polítics inoperants i obtusos que han sabut molt bé enredar a una gran majoria social.

Afortunadament, la terra, les roques, els arbres, els rius… no parlen el nostre idioma; si ho fessin, quedar√≠em en rid√≠cul.

Fa mesos, ara ja anys, que estem immersos en un proc√©s pol√≠tic que fa que la nostra estimada terra estigui encallada, inoperativa… De ser un gran referent per moltes economies, un gran model de gesti√≥, la Calif√≤rnia d‚ÄôEuropa, ha passat a ser una terra conflictiva, un mal exemple a seguir: inestable, a la deriva, sense projectes, ingovernable, conflictiva… Reuneix totes les caracter√≠stiques i mals perqu√® els diners en fugin: els diners, l‚Äôempresari, la riquesa, la prosperitat, el mercat laboral… volen estabilitat. Malgrat que Catalunya era la terra ideal i prop√≠cia per la inversi√≥, ara est√† malalta, s‚Äôest√† morint, pobreta. I tots aquells que tant prediquen que l‚Äôestimen, no tan sols ho estan consentint, sin√≥ que cada dia van m√©s enll√†. Aquesta gran malaltia que est√† matant Catalunya s‚Äôanomena Proc√©s.

Aquest la mant√© paralitzada a tots els √†mbits. Tot es mou per in√®rcia: els aut√≤noms van a treballar, les empreses van produint, els funcionaris ja saben qu√® han de fer cada dia… per√≤ per evolucionar i mantenir-se com a terra atractiva i moderna, cal fer noves pol√≠tiques, noves lleis, pol√≠tiques zenit de terres atractives per la inversi√≥, amb projectes de futur, ser referent mundial.

Quina llàstima que aquesta formidable terra, en aquests moments de tants canvis econòmics i d’oportunitats, estigui malalta guardant llit, per culpa del Procés. El més greu: els polítics que la poden guarir segueixen obstinats en el Procés. Creuen que és una malaltia que Catalunya ha de passar: se’n sortirà, resultant més forta i essent terra de gran importància mundial.

Per sort, Catalunya té família que la protegeix, vetlla per ella i els seus habitants: no volen que es mori. Aquests altres polítics, els espanyols, ja ha denunciat la greu situació que es viu en aquesta terra.

Avui, podem veure aquests pol√≠tics m√©s obstinats i que en el seu moment van desobeir les instruccions que marcaven les diferents lleis, com la Constituci√≥, asseguts a la banqueta del Tribunal Suprem essent jutjats per la seva deslleialtat a ella, una llei suprema que regeix a total pa√≠s. Per√≤ mentre se‚Äôls jutja, Catalunya continua patint i estant malalta, i el m√©s greu, ells segueixen amb la seva reafirmaci√≥. Lluny de recon√®ixer els seus errors, que han portat a la paralitzaci√≥ del pa√≠s, es fan encara m√©s forts, i repeteixen un cop darrere l‚Äôaltre: ¬ęHo tornar√≠em a fer.¬Ľ No nom√©s es reafirmen en el seu cop d‚Äôestat, sin√≥ que a m√©s tenen la vergonya d‚Äôaprofitar el judici per fer campanya electoral. Amb 4 anys de calvari, no n‚Äôhan tingut prou? Totes les administracions governades per partits independentistes porten 4 anys inoperatives. Fins quan hem de suportar aquesta humiliaci√≥? Estem pagant el sou d‚Äôaquests senyors, els seus viatges a Waterloo i altres gestos d‚Äôaquesta enganyifa de Proc√©s.

Ja n’hi ha prou! Espero pel bé dels catalans i de Catalunya que els jutges facin bé la seva feina, aplicant les penes que impliquen els delictes pels quals se’ls acusa i, per altra banda, també espero que parlin les urnes i que ho facin de manera contundent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li