El Procés: la malaltia de Catalunya

0
1829

Catalunya, la nostra terra, la nostra comunitat, aquesta que tant ens estimem i que tanta grandesa tĂ©: infinitat de paisatges, climes, rodejada de mar, muntanyes, rica en festes, tradicions i costums. Terra amb histĂČria, amb llengua prĂČpia, formidable terra allĂ  on fos. Pobreta, ara pateix, pateix molt. Observa com els seus habitants estan dividits, tensos. Observa impotent les baralles i discrepĂ ncies, sap que ella Ă©s la culpable. Greu li sap que el seu territori produeixi tants maldecaps als seus habitants. Si poguĂ©s parlar, els diria que es deixessin de tantes tonteries, que l’estan desaprofitant, els anys passen i altres terres del mĂłn li passaran davant, mentre ella anirĂ  morint per un conflicte creat per uns polĂ­tics inoperants i obtusos que han sabut molt bĂ© enredar a una gran majoria social.

Afortunadament, la terra, les roques, els arbres, els rius… no parlen el nostre idioma; si ho fessin, quedarĂ­em en ridĂ­cul.

Fa mesos, ara ja anys, que estem immersos en un procĂ©s polĂ­tic que fa que la nostra estimada terra estigui encallada, inoperativa… De ser un gran referent per moltes economies, un gran model de gestiĂł, la CalifĂČrnia d’Europa, ha passat a ser una terra conflictiva, un mal exemple a seguir: inestable, a la deriva, sense projectes, ingovernable, conflictiva… Reuneix totes les caracterĂ­stiques i mals perquĂš els diners en fugin: els diners, l’empresari, la riquesa, la prosperitat, el mercat laboral… volen estabilitat. Malgrat que Catalunya era la terra ideal i propĂ­cia per la inversiĂł, ara estĂ  malalta, s’estĂ  morint, pobreta. I tots aquells que tant prediquen que l’estimen, no tan sols ho estan consentint, sinĂł que cada dia van mĂ©s enllĂ . Aquesta gran malaltia que estĂ  matant Catalunya s’anomena ProcĂ©s.

Aquest la mantĂ© paralitzada a tots els Ă mbits. Tot es mou per inĂšrcia: els autĂČnoms van a treballar, les empreses van produint, els funcionaris ja saben quĂš han de fer cada dia… perĂČ per evolucionar i mantenir-se com a terra atractiva i moderna, cal fer noves polĂ­tiques, noves lleis, polĂ­tiques zenit de terres atractives per la inversiĂł, amb projectes de futur, ser referent mundial.

Quina llĂ stima que aquesta formidable terra, en aquests moments de tants canvis econĂČmics i d’oportunitats, estigui malalta guardant llit, per culpa del ProcĂ©s. El mĂ©s greu: els polĂ­tics que la poden guarir segueixen obstinats en el ProcĂ©s. Creuen que Ă©s una malaltia que Catalunya ha de passar: se’n sortirĂ , resultant mĂ©s forta i essent terra de gran importĂ ncia mundial.

Per sort, Catalunya té família que la protegeix, vetlla per ella i els seus habitants: no volen que es mori. Aquests altres polítics, els espanyols, ja ha denunciat la greu situació que es viu en aquesta terra.

Avui, podem veure aquests polĂ­tics mĂ©s obstinats i que en el seu moment van desobeir les instruccions que marcaven les diferents lleis, com la ConstituciĂł, asseguts a la banqueta del Tribunal Suprem essent jutjats per la seva deslleialtat a ella, una llei suprema que regeix a total paĂ­s. PerĂČ mentre se’ls jutja, Catalunya continua patint i estant malalta, i el mĂ©s greu, ells segueixen amb la seva reafirmaciĂł. Lluny de reconĂšixer els seus errors, que han portat a la paralitzaciĂł del paĂ­s, es fan encara mĂ©s forts, i repeteixen un cop darrere l’altre: «Ho tornarĂ­em a fer.» No nomĂ©s es reafirmen en el seu cop d’estat, sinĂł que a mĂ©s tenen la vergonya d’aprofitar el judici per fer campanya electoral. Amb 4 anys de calvari, no n’han tingut prou? Totes les administracions governades per partits independentistes porten 4 anys inoperatives. Fins quan hem de suportar aquesta humiliaciĂł? Estem pagant el sou d’aquests senyors, els seus viatges a Waterloo i altres gestos d’aquesta enganyifa de ProcĂ©s.

Ja n’hi ha prou! Espero pel bĂ© dels catalans i de Catalunya que els jutges facin bĂ© la seva feina, aplicant les penes que impliquen els delictes pels quals se’ls acusa i, per altra banda, tambĂ© espero que parlin les urnes i que ho facin de manera contundent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li