El príncep del folklore

0
594

«L’espectacle ‘Trópico de Covadonga’ de l’asturià és una experiència única. Una oda a la cultura folklòrica, amb una combinació musical de ritmes i instruments d’abans amb sàmplers i electrònica d’ara, amb sorprenents temes com ‘Cesteiros’ o ‘Muiñeira para a filla da bruxa’ que van fer delectar un recinte pràcticament ple»


«Benvinguts i benvingudes a la millor nit de les vostres vides». Aquesta va ser la frase de Rodrigo Cuevas quan va trepitjar l’escenari del Teatre Jardí de Figueres dissabte al vespre. L’espectacle Trópico de Covadonga de l’asturià és una experiència única. Una oda a la cultura folklòrica, amb una combinació musical de ritmes i instruments d’abans amb sàmplers i electrònica d’ara, amb sorprenents temes com Cesteiros o Muiñeira para a filla da bruxa que van fer delectar un recinte pràcticament ple. La complicitat entre Cuevas i el públic va ser evident des de la seva entrada. En nombroses ocasions va demanar la llum de sala per poder parlar directament amb els espectadors. Improvisació, sí, però fins a cert punt. Tot està molt ben pensat, molt ben treballat i sobretot, molt ben executat. Trópico de Covadonga és un espectacle que va més enllà d’un simple concert. Entre tema i tema, el príncep del folklore ofereix monòlegs plens d’humor i d’ironia. Soliloquis que expliquen el rerefons dels temes, que reivindiquen una forma de fer, de pensar i d’actuar, com a Rambalín, cançó dedicada a un jove gai de l’Astúries dels 70.

Un viatge de gairebé dues hores dins de l’univers creat per Cuevas, que va acabar amb un públic dempeus demanant juntament amb els artistes la oficialitat del llenguatge asturià.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li