El príncep d’Astúries elogia l’emprenedoria dels comerciants de Figueres

0
445

El Príncep d’Astúries i de Girona, acompanyat de la Princesa Letícia, ha presidit el sopar commemoratiu del X aniversari de Comerç Figueres Associació en el marc de la Nit del Comerç celebrat aquest dijous a la nit al restaurant Pa Volador. Durant el discurs, el príncep Felip ha elogiat l’esperit emprenedor de l’associació i la seva ‘activa’ i ‘eficaç’ contribució a la prosperitat de la ciutat. Durant l’acte, on hi han assistit uns 400 convidats, s’ha premiat el Museu de l’Empordà. Entre els convidats, hi havia representants del sector empresarial, el comerç i personalitats de la política, com ara el conseller del DTOP, Joaquim Nadal, o l’alcalde de Figueres, Santi Vila.

Davant la presència d’uns 400 convidats, el Príncep d’Astúries ha felicitat als membres del Comerç Figueres Associació pels seus primers deu anys de vida i la seva ‘activa’ i ‘eficaç’ contribució a l’augment de l’ocupació i prosperitat a la ciutat. Així mateix, s’ha referit a l’esperit ‘emprenedor’ d’una entitat que ha sabut ‘combinar’ la ‘suggestiva’ tradició emprenedora i comercial de Figueres del segle XIX amb la forma de ser ‘acollidora’ i l”obertura’ dels seus habitants. Al començament, també ha fet un esment a uns versos de Mossèn Cinto Verdaguer, que recordava una visita que va fer a l’Alt Empordà, i ha afirmat sentir-se ‘feliç’ de tornar a aquestes terres, marcades per la seva ‘varietat geogràfica, riquesa històrica i patrimoni cultural’.

Per altra banda, ha reconegut la ‘solera’ i ‘capacitat didàctica’ del Museu de l’Empordà, després de lliurar el guardó d’aquest any a mans de la seva directora, Anna Capella, i acompanyat per la Princesa Letícia. La meitat del discurs l’ha fet en català.

El president de Comerç Figueres Associació, Jordi Rotllan, ha aprofitat l’ocasió per expressar la preocupació del sector davant la crisi i també davant l”amenaça’ que suposa la directiva de serveis de liberalització de comerç, tot alertant que si el petit comerç no es protegeix pot acabar destruït.

Sobre aquest aspecte, el conseller del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha reconegut que ‘no és un tema fàcil’ perquè ‘la directiva diu el que diu’ i les ‘expectatives’ del sector són les que són. Tot i això, ha assenyalat que el Govern té clar que el petit i mitjà comerç són ‘el fonament’ de la prosperitat d’un país, amb botiguers que han ‘arriscat’ i s’han ‘jugat els seus quartos’, i confia que es trobarà un punt just, ‘sense trair l’esperit de la directiva’ però trobant un ‘punt subtil’ que mantingui la llibertat del comerç i alhora preservi la integritat i valors del petit i mitjà comerç’.

La cerimònia ha comptat amb la presència d’uns 400 convidats, entre els quals hi havia representants del sector empresarial, del comerç i la política. Entre aquests últims, hi havia l’alcalde de la ciutat, Santi Vila, i el delegat de l’Estat a Catalunya, Joan Rangel, entre d’altres.

Aquest divendres, els Prínceps d’Astúries presidiran una reunió de la fundació que porta el seu nom a Girona.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li