El preu per metre quadrat dels habitatges nous voreja els 2.000 euros

0
2736

A l’Alt EmpordĂ  s’hi localitzen 117 promocions d’obra nova amb un preu mitjĂ  de 172.351 euros


L’Alt Empordà és la quarta comarca gironina on resulta més car comprar-se un pis o una casa nova. En concret, l’adquisició d’un immoble té un cost mitjà de 1.985 euros per metre quadrat, una xifra lluny dels 2.960 euros del Baix Empordà, la zona amb els preus més elevats, però també distant dels 1.679 euros de la Garrotxa, la comarca amb els pisos i cases més barats en aquest sentit.

Així ho destaca l’estudi de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), que ha inventariat per primer cop totes les promocions d’obra nova que hi ha actualment arreu de Catalunya, 7.857, tant les que s’han construït des de zero com aquelles procedents d’una rehabilitació integral.

D’aquestes, un total de 117 formen part del territori alt-empordanès. En termes generals, aquests habitatges tenen una superfície mitjana de 91 metres quadrats útils (el tercer registre més elevat de la demarcació) i un preu mitjà de 172.351 euros. Cal, però, fer una distinció entre els habitatges unifamiliars i els plurifamiliars: els primers tenen una superfície mitjana de 149,4 metres i un cost de 332.274 euros, mentre que el segon perfil fa referència a uns immobles més petits (79,6 metres quadrats, les dimensions més grans de la província) i econòmics (141.345 euros).

AssociaciĂł de Promotors de Catalunya

L’EXCEPCIĂ“ DE LA COSTA BRAVA. MenciĂł a part mereixen els immobles de la Costa Brava, amb uns preus inflats que tambĂ© es registren a altres zones com la Cerdanya i Girona capital, les excepcions que contraresten la poca edificaciĂł general que hi ha a la provĂ­ncia. Segons les estadĂ­stiques del gremi, a CadaquĂ©s s’hi ven un habitatge per poc menys d’un miliĂł i mig d’euros (1,450) a raĂł de 3.816 euros el metre quadrat. Aquest, però, no Ă©s l’únic cas. Durant el 2016 a Llançà s’hi van construir 16 habitatges a 3.154 euros el m2.

Aquests exemples resulten excepcions d’un mercat distorsionat on l’activitat promotora és escassa: durant l’any passat es van construir 1.033 habitatges a la província, una xifra llunyana dels 3.000 que recomanen els constructors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li