El preu dels pisos de segona mĂ  a Figueres, estancat

0
1190

Segons assenyala el 36è estudi de preus de mercat a les comarques gironines, un informe que signen el Gremi de Promotors i els API de la demarcació, Roses és una de les localitats amb un dels augments dels habitatges d’obra nova més notoris


 

Els preus dels pisos de segona a mà no s’encareixen a Figueres. Així ho recull el 36è estudi de preus de mercat a les comarques gironines, un informe que signen el Gremi de Promotors i els API de la demarcació que va ser presentat divendres passat a Girona. Allà, el president del col·legi d’API, Joan Company, va subratllar que els preus dels immobles de segona mà a la capital alt-empordanesa –i també a Olot– «no acaben d’arrencar», un context de manca de dinamisme que segons els agents immobiliaris resulta es deu al «model de ciutat».

En termes generals, els preus de la segona mà a Figueres baixen a pràcticament totes les zones de la ciutat. Així, a la zona 1 (centre), la davallada anual ha estat del 4%, mentre que a la zona 2 (Av. Marignane; carrer Nou, Eixample, Els Fossos, Poble Nou, Ronda Barcelona, Ronda Firal i Sant Isidre) i a la zona 3 (Cendrassos, Creu de la Mà, Olivar Gran i Rally) la reducció de preus ha estat del 4,2% i del 0,6%, respectivament. D’altra banda, a la zona 4 (Horta Capallera, Parc Sol, Ram, Turó Parc i Vivendes Parc) el preu ha crescut un 20,1% en un any i un 2,3% en mig.

EL PREU S’ENFILA A ROSES. L’altra cara de la moneda Ă©s Roses, un dels municipis estudiats a l’informe que presenta un dels augments dels habitatges d’obra nova mĂ©s substancial. En aquest cas, el terme rosinc, com moltes de les altres localitats costaneres de l’estudi, ha registrat augments semestrals i interanuals en totes les zones analitzades. AixĂ­, en termes semestrals el preu ha augmentat un 15,8% a la zona 1 (Almadraba, avinguda Rhode i Canyelles); un 20,7% a la zona 2 (Jaume I, Mas de les Figueres, puig Rom, Salatar i Santa Margarita); un 17,1% a la zona 3 (nucli antic, La Cuana, Les Garrigues i Mas Fumats), i un 11,9% a la zona 4 (Mas Busca i Mas Oliva). En valors interanuals, els creixements han estat de l’11,6% (zona 1); 22,9% (zona 2); 22,4% (zona 3) i 32,7% (zona 4).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li