El pressupost per al 2021, aprovat

0
776

Mentre el govern defensa un model ‘al servei de la gent’, Junts i Cs critiquen l’apujada d’impostos i de l’endeutament


El ple de Figueres va donar el vistiplau dimecres al pressupost municipal per al 2021. Uns comptes de 63,5 milions d’euros que reserven 7,9 per a inversions i que, tal com va avançar HORA NOVA, estan marcats per la pandèmia de la Covid-19. Durant la sessió, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va tornar a defensar que es basen en un «model de gestió responsable, eficaç, transparent i al servei de la gent, que crec que és el més important. Però evidentment, tenint en compte les necessitats que es deriven d’una pandèmia».

El pressupost es va aprovar amb els 11 vots a favor del govern i els 10 contraris de l’oposició. Des de Junts per Figueres, Jordi Masquef va agrair «la voluntat de diàleg» de l’equip de govern, però va considerar «del tot inacceptable» que en un any com aquest s’apugin els impostos i «es faci recaure sobre les esquenes dels ciutadans el cost d’aquesta crisi». També va apuntar que s’ha pressupostat més del que s’acabarà ingressant, va criticar el 53% d’endeutament i que no es compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària.

Per la seva banda, el portaveu de Cs, Héctor Amelló, es va mostrar d’acord en l’enfocament que han donat als pressupostos, però va argumentar que la fórmula que utilitza el govern fins ara ha tingut «uns resultats nefastos». En aquest sentit, va criticar l’augment de la despesa pública, dels impostos i de l’endeutament, i va assegurar que els comptes «juguen amb una sèrie d’ingressos que són ficticis», com ara la suposada venda de la Casa Nouviles, que, a més, consideren que serà perjudicial perquè l’Ajuntament hi perdrà patrimoni.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li