El pressupost pel 2022 és de 65 milions d’euros i 6,8 milions seran per a inversions

0
713

Els tres regidors no adscrits donaran suport als comptes després de tancar un acord amb el govern municipal


Figueres ja té sobre la taula l’eina clau per a l’exercici del 2022, el pressupost municipal. Es tracta de l’eina que defineix les partides per a cada àrea i les diferents actuacions. Els comptes per l’any vinent pugen a 65 milions d’euros, un 2,29% més que el 2021, i això vol dir un augment de 1.458.538 euros. Pel que fa a les inversions, es preveu destinar-hi 6,8 milions (un 13,95% menys).

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va assegurar en la presentació de dimecres passat que es tracta d’un pressupost «expansiu» que posa les persones «al centre». Lladó avançava també que els tres regidors no adscrits (Carles Arbolí, Miquel Fernández i Alba Albert)donaran suport als comptes després de tancar un acord amb el govern. Els edils que es van presentar amb la candidatura de Junts per Figueres haurien aconseguit compromisos com la instal·lació de càmeres de videovigilància i lectors de matrícules (100.000 euros) i altres qüestions relacionades amb la seguretat, com introduir formació per a l’ús de drons de vigilància i control, l’augment progressiu de la plantilla de la Guàrdia Urbana fins als 85 agents en dos anys i l’adquisició d’un vehicle per a una futura unitat d’ordre públic. L’acord també estableix adequar una part de l’aparcament de l’antic camp de futbol del Far per a autocaravanes; la implantació de sistemes de trànsit a les escoles; un estudi per delimitar el nombre de vehicles de repartiment o impulsar «l’orgull figuerenc» entre els joves de la ciutat. L’alcaldessa també afegia que «volem sumar amb tots els grups que vulguin perquè la ciutat avanci i es transformi», assegurava, també, que les negociacions amb un altre grup municipal estaven avançades.

En el capítol de les inversions (veure quadre), els comptes preveuen destinar 1,2 milions en millores a l’espai públic; 1,4 en serveis públics; 987.026 euros en equipaments culturals; 773.000 en l’adequació dels terrenys de la futura Escola Carme Guasch i 310.700 en el pla de xoc d’equipaments esportius. També contemplen 200.000 euros per adequar l’edifici de l’antiga presó. El govern, però, destaca que el Pla de xoc en equipaments esportius té un paper molt important en els comptes del 2022. Tot i que la partida pressupostada és de 310.700 euros, el Pla és en realitat de 3,5 milions fins al 2023. Aquests diners estaven previstos per al nou pavelló, que no s’ha pogut executar en quedar desert el concurs. Per això es destinarà la xifra a millorar les instal·lacions esportives municipals.

Per àrees (veure gràfic) la partida més alta és per a Territori. D’altra banda, es consolida l’augment del 2021 per Serveis Socials, que s’incrementa un 1,28%. Empresa i Ocupació creix un 28,52% i Urbanisme un 26,17%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li