El pressupost del 2021 reservarĂ  60.000 euros per evitar els talls de llum a la zona oest

0
454

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va admetre que la situació és «inadmissible i intolerable» perquè hi ha èpoques en què els talls són «diaris», i va assegurar que ella mateixa truca cada dia a la companyia Endesa


L’equip de govern de Figueres –integrat per ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres– està buscant una fórmula pràctica per evitar que els veïns de la zona oest de la ciutat afectats pels talls de llum constants es quedin sense electricitat cada cop que hi ha una sobrecàrrega o qualsevol altre problema. Ho van anunciar al ple ordinari d’aquest mes de novembre, que es va fer dilluns passat, a instàncies del regidor de Junts per Figueres Miquel Fernández, que els va llençar un prec: va animar el Govern a tenir la mateixa «força» i «energia» per resoldre el problema dels talls en aquesta zona com la que ha tingut per desencallar la construcció de l’escola Carme Guasch (recordem que, tal com va avançar HORA NOVA, el mateix ple va aprovar el conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació per construir el centre d’obra).

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va admetre que la situació és «inadmissible i intolerable» perquè hi ha èpoques en què els talls són «diaris», i va assegurar que ella mateixa truca cada dia a la companyia Endesa. A més, va afegir que també va traslladar la problemàtica al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en la seva visita a la ciutat fa uns dies.

Dit això, l’alcaldessa va anunciar que l’equip de govern treballa en una «solució» per evitar que els veïns (majoritàriament, gent gran amb malalties) es quedin sense llum. De moment no va concretar quins aparells o sistemes s’instal·larien als habitatges més afectats –especialment de gent gran que es medica–, però sí que va avançar que el pressupost municipal del 2021 inclourà una partida de 60.000 euros (que es podria ampliar si fos necessari) per a aquest efecte.

Paral·lelament, Lladó també va explicar que s’està fent una tasca important «d’empoderament» energètic al barri i que, mitjançant el programa «Connecta’t», moltes famílies que estaven enganxades a la llum per una situació de pobresa energètica han deixat d’estar-ho.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li