El Pot Petit, deu anys de bona confitura

0
1664

El grup de música familiar celebra el seu 10è aniversari amb una gira de 10 concerts arreu del territori català


El grup de música familiar referent al nostre país i amb segell alt-emprodanès, El Pot Petit, compleix una dècada i ho celebra amb deu concerts. El conjunt va néixer de la mà d’Helena Bagué, cantant i actriu de Castelló d’Empúries, i Siddharta Vargas, actor i guitarrista de Pau, el setembre del 2009. Van començar tocant amb una guitarra i una pandereta, interpretant temes populars, fins que un dia es van aventurar a anar més enllà de l’animació infantil i van decidir crear cançons pròpies i oferir concerts per a la mainada. Amb el temps, més músics es van afegir al conjunt i van formar la Melmelada Band. Per la Festa 10 anys seran tretze dalt de l’escenari: «Hem triat deu llocs estratègics repartits en tot el territori català. Seran concerts molt especials i, per primer cop, els nens i nenes faran una cosa que ens demanen sovint, que és entrar a dins del món El Pot Petit», explica Helena Bagué que es posa en la pell del personatge de la Jana en les actuacions.

AGRAÏTS AMB FIGUERES. Han tret tres discos: «Canta amb El Pot Petit» (2012), «Ritmes i Rialles» (2015) i «A l’aventura!» (2018). En aquesta propera gira, que arrencarà a Olot el 6 de juliol, han apostat per nous arranjaments de les seves cançons més emblemàtiques i d’una posada en escena perquè sorprengui les famílies. La Festa 10 anys passarà també pel Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, Manresa, Girona, Vic, Sant Cugat, Lleida, Tarragona, Barcelona i Figueres. A la capital de l’Alt Empordà la parada és gairebé obligatòria: «La ciutat sempre ha apostat per nosaltres i hi ha confiat quan ningú no hi confiava. Això és molt important en un projecte. Ara tothom ens truca, però els inicis sempre són molt durs. Teníem claríssim que un dels concerts dels deu anys havia de ser al Teatre el Jardí, allà vam estrenar el segon disc», valora Bagué. Tot i que se sap que se celebrarà al Teatre Municipal de Figueres, encara no s’ha donat a conèixer la data. A part de la gira, per culminar l’aniversari es publicarà un disc de l’espectacle.

RECLAMATS ARREU. El Pot Petit ha aconseguit forjar un món particular a partir de titelles, teatre i cançons amb lletres pensades per a nens i nenes, però amb ritmes actuals que també poden fer ballar els més grans. Al llarg d’aquests anys, han venut més de 15.000 còpies dels seus tres àlbums; alguns dels seus temes, com «El lleó vergonyós», s’acosten als 7 milions de reproduccions a YouTube; han fet prop de 600 concerts, i tenen una mitjana de 2.000 assistents a cada actuació: «A les comarques gironines, a l’Alt Empordà, ja ens coneixen, però quan anem a Lleida o al Delta de l’Ebre i també hi ha la mateixa gent, la veritat és que ens sorprenen moltíssim».

EL VALOR DE LA MÚSICA FAMILIAR. Sovint s’ha menystingut la música familiar i el repte -i segurament la clau de l’èxit- d’El Pot Petit ha estat reivindicar-la: «El tipus de música que fem és professional. De fet, tenim músics de primer nivell i ho cuidem moltíssim. No perquè sigui per a nens fem espectacles de qualsevol manera, sinó tot el contrari». L’actriu castellonina afegeix que costa que els mitjans de comunicació els facin cas perquè no es tracta d’un conjunt de música per adults. I, en aquest sentit, les xarxes socials han estat la seva «salvació». I, amb tota la dedicació, el grup alt-empordanès ha dotat de sentit aquella frase feta que diu que «al pot petit hi ha la bona confitura».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li