“El Portalblau ja ha fet història: no recordo una edició amb tants espectacles exhaurits”

0
1018

La catorzena edició del Festival arranca amb més del 70% de l’aforament total venut


Aquest cap de setmana al passeig de Riells de l’Escala va començar el festival Portalblau, acollint una de les novetats d’aquesta edició: una fira de productes mediterranis. Una activitat que «ens ha vinculat amb la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l’Escala (UBEC), i que ha estat una experiència molt bonica» explica la directora del Portalblau, Cristina Torres. Però aquesta no ha estat la única activitat organitzada pel festival aquest cap de setmana. El dissabte a L’Alfolí de la Sal es va homenatjar la figura de Joan Margarit. L’arquitecta Maria Rubert de Ventós i el poeta Carles Duarte no només varen repassar la figura del poeta, sinó que varen explicar anècdotes que havien tingut alumnes d’ell.

Aquesta forma innovadora de començar el festival és un clar exemple de les intencions del Portalblau: «És un espai de diàleg. Podem fer concerts multitudinaris, amb el 70% de l’aforament, amb Oques Grasses, Miki Nuñez, i també crear aquests petits espectacles de dansa, poesia…», apunta Torres.
Èxit previ. De les tres activitats previstes pel proper cap de setmana, dues ja fa dies que tenen les entrades exhaurides. Una situació que es repeteix en bona part de la programació d’enguany «Portalblau ja ha fet història: no recordo una edició on hi haguessin tants espectacles exhaurits, i això és una suma de moltes variables: una bona programació, un públic que en té moltes ganes, uns espais que criden l’atenció», detalla Torres, que afegeix: «haver arribat a més del 50% de les activitats programades amb les entrades exhaurides ja és un èxit. No ho farem amb tots, evidentment, ja que la programació no està ideada per això. També fem apostes per incloure nou públic».

FESTIVAL FLEXIBLE. Ahir la organització va informar de l’ajornament de la conversa entre l’escriptor, pintor i escultor marroquí Mahi Binebine i el poeta i traductor Manuel Forcano, prevista pel 25 de juliol. Un imprevist que la organització ha tingut en compte «tenim l’avantatge davant d’altres festivals en què ens podem adaptar a bona part del que passi. I no ho fem ara, ho farem més endavant. Amb els canvis hem de ser resilients, com ho és la cultura».

ESTABILITAT. Tot i el creixement que ha experimentat aquest any, tant d’inclusió d’espais com ampliant la proposta, Torres considera que «la mesura ja l’hem trobada. L’Escala, Empúries són llocs meravellosos, plens d’espais i de racons molt singulars i de gran bellesa. Al jaciment hi podrien cabre 4.000 persones, però no té sentit posar-ne més de 2.000. No volem estressar el Fòrum Romà».

Aquest any a la Mar d’en Manassa s’hi instal·larà una petita grada amb capacitat per a 500 persones, amb la intenció de que no sigui molt impactant amb l’espai. Un equilibri entre cultura i entorn.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li