El Portablau enceta nova direcció

0
1547

El Festival de l’Escala confirma la seva posada en escena la primera quinzena d’agost, en tres espais diferents


 

El Portalblau omplirà l’Escala de música, arts escèniques i compromís social la primera quinzena d’agost. Excel·lent notícia en un any en què la cultura ha navegat en un mar d’incerteses. Aquesta nova edició del festival estarà sota la nova direcció de TEM Produccions. En l’acte de presentació celebrat al jardí del MAC Empúries dilluns al matí, la nova directora, Cristina Torras, va apuntar que el Portalblau «continua amb la cultura mediterrània com a eix vertebrador».

LA PROGRAMACIÓ. Un any més s’ha buscat promoure els valors de la cultura mediterrània. El cartell que gira entorn de dos estils agermanats, però certament diferenciats. El primer d’aquests el trobem a través de dues propostes amb un clar protagonisme per la paraula: la narració oral de Bàrbars, per Jordina Biosca, acompanyada de David Garcia, que obrirà el festival, i la trobada poètica i musical dels textos del poeta Kavafis del dia 6 d’agost amb participació de Josep Tero, Carme Callol Jaume Comas i Eusebi Ayensa.

El segon estil emfatitza més obertament amb una proposta més musical i comptarà amb les actuacions de: Gemma Humet, la mallorquina Maria Jaume, el duo format pels dos germans Arena (que presentaran el seu nou disc, Dummèneca) i Damàris Gelabert. El quartet las Migas actuarà el dia 13, en un concert de celebració del seu quinzè aniversari. Posaran el punt final de festival, Els Amics de les Arts, en una actuació al Fòrum Romà el 15 d’agost, on presentaran el disc que van donar a conèixer durant el confinament: Els dies més dolços.

ESPAIS, AFORAMENTS I SEGURETAT. El festival se celebrarà a tres zones diferents: al Fòrum Romà d’Empúries (amb 450 localitats), a la Mar d’en Manassa (amb 80 localitats) i als Jardins de la Muralla Grega d’Empúries (que oferirà espai per a 100 localitats). Les tres localitzacions adjudicaran els seients per ordre cronològic d’arribada, en localitats no numerades que respectin les distàncies de seguretat requerides. Els nuclis de convivència que vulguin estar junts poden comprar entrades amb un màxim de 10 localitats.

MÉS QUE CULTURA. Sensible amb la situació actual, el Portalblau vol promoure accions de valor social. Una part de la recaptació de la venda de localitats s’entregarà al Banc dels Aliments de l’Escala. Es vol apostar per la contractació de joves del municipi per les tasques d’organització i muntatge. A més a més, prop d’un 70% de l’equip estarà format per personal femení en una acció que fomenta la igualtat i diversitat de gènere. Per reduir l’impacte mediambiental derivat del festival, s’implantaran les mesures del projecte desemBOSSA’t. 

  • Pots consultar les dates dels concerts, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li