El Port de la Selva omplirà l’aqüífer amb aigua regenerada per afrontar sequeres

0
464

El Port de la Selva omplirà l’aqüífer de la riera de Rubiés amb aigua regenerada per garantir l’abastament en èpoques de poca pluja. Actualment, el municipi només disposa de l’aigua dels pous, i en anys de sequera ja ha patit alguns problemes, tant per manca d’aigua com per la pèrdua de qualitat (a causa de la intrusió marina i la salinització). Davant d’aquesta situació, i tenint en compte que la connexió a la xarxa de la Costa Brava nord està valorada en més de quatre milions d’euros, l’Ajuntament ha decidit aplicar mesures més immediates.
L’objectiu del projecte, pioner, és que l’aigua que passa pel tractament d’afinament de la depuradora deixi d’abocar-se al mar i es regeneri per tornar al riu. El Consorci de la Costa Brava ha finançat bona part de les obres, valorades en 146.453,81 euros. L’Ajuntament selvatà hi ha posat els terrenys i 30.000 euros.
El gruix dels treballs ha consistit a construir una canonada de recàrrega per transportar l’aigua i habilitar tres basses d’infiltració a la zona de Malajambota, que és on es fa l’última fase del filtratge. Però el projecte també ha permès executar altres actuacions, d’entre les quals destaquen la instal·lació d’un conductímetre en continu per evitar l’excés de salinitat, les millores en el funcionament de la depuradora o la monitorització de paràmetres clau en el procés. A més, en els propers mesos l’Ajuntament també millorarà el clavegueram a la zona del càmping del Port de la Vall.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li